Ministrul Muncii, Marius Budăi, aruncă vina pe Iohannis. Din cauza Președintelui nu au majorat alocațiile 1
Ultima Ora Politic

Ministrul Muncii, Marius Budăi, aruncă vina pe Iohannis. Din cauza Președintelui nu au majorat alocațiile

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, vineri, că majorarea alocațiilor pentru copii nu a fost posibilă de la 1 martie pentru că președintele Klaus Iohannis nu a promulat bugetul de stat. Alocațiile au crescut de la 1 aprilie, însă plățile majorate se vor face în luna mai.

„Începând cu 1 aprilie știți că s-au majorat, s-au acordat drepturile aferente lunii aprilie pentru alocațiile pentru copii. Astfel, de la 200 de lei la 300 de lei pentru copiii de sub 2 ani și pentru acei copii cu dezabilități până la împlinirea vârstei de 18 ani, și de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani”, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Budăi a mai declarat că alocațiile nu au putut fi majorate de la 1 martie pentru că președintele României, Klaus Iohannis, nu a aprobat bugetul.

„Ne aducem aminte și vreau să menționez că am fi putut face acest lucru de la 1 martie dacă domnul președinte ar fi promulgat bugetul atunci când a fost votat de către Parlament”, a mai declarat Marius Budăi.

Majorarea alocaţiilor pentru copii a intrat în vigoare de luni, 1 aprilie, potrivit Ordonanţei 9/2019, stabilită în luna martie de Guvern. Potrivit actului normativ, primele plăţi majorate se vor face însă în luna mai.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.