Ministrul muncii, acuzații grave pentru primari. ”Au întârzieri la plata indemnizațiilor” 1
Ultima Ora Politic

Ministrul muncii, acuzații grave pentru primari. ”Au întârzieri la plata indemnizațiilor”

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a declarat vineri, la Botoşani, că Guvernul va aloca, la rectificarea bugetară fonduri pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi și a precizat că sunt primării care au întârzieri mari la plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi.

Ministrul spune că aceste întârzieri au apărut din cauza administraţiilor locale.

„Primarul avea posibilitatea să solicite Consiliului Judeţean, iar Consiliul Judeţean avea sumele la dispoziţie. Dacă nu a solicitat, nu i s-a dat. Asta e rea voinţă”, a adăugat ministrul Muncii.

Potrivit acestuia, Executivul va repartiza sumele unităţilor administrativ- teritoriale, astfel încât acestea să ajungă în cel mai scurt timp la beneficiari.

„La Ministerul de Finanţe, prin finanţele publice locale, s-a făcut o centralizare a tot ceea ce înseamnă funcţionarea unităţilor administrativ- teritoriale, pe două coloane, inclusiv plata persoanelor cu dizabilităţi. Imediat după rectificarea bugetară, printr-o hotărâre de guvern, sumele vor fi repartizate dintr-un buffer existent în bugetul Ministerului de Finanţe de 1,4 miliarde de lei pentru toată ţara”, a afirmat Budăi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.