Ministrul Justiției, Alina Gorghiu îl DESFIINȚEAZĂ pe preotul
Ministrul Justiției, Alina Gorghiu îl DESFIINȚEAZĂ pe preotul
Exclusiv Social Ultima Ora

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu îl DESFIINȚEAZĂ pe preotul care a spus că fetele frumoase, care au fost violate trebuie să facă PUȘCĂRIE. ”Este un îndemn la viol”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu a reacționat dur la declarațiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plpului, cel care a afirmat că fetele frumoase care au fost violate trebuie să facă și ele pușcărie.

Gorghiu spune că afrimația preotului este un îndemn la viol, o afirmație demnă de evul mediu.

„Nu e doar o declaraţie neinspirată, e o invitaţie la viol! Oameni buni, genul ăsta de declaraţie e de Ev Mediu, şocantă!

Preotul din localitatea Valea Plopului a spus că şi «fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase», nu doar agresorii, săracii.

Afirmaţia asta trebuie sancţionată ferm la nivel public, nu trecută sub tăcere, pentru că din acest motiv – “tăcerea” – încă sunt destui români care consideră că asta e, poate şi violul era justificat fiiindcă fusta era prea scurtă sau e normal să-ţi mai iei o palmă de la «bărbat»”, a scris Alina Gorghiu.

Cele patru membre PNl ale Guvernului
Cele patru membre PNl ale Guvernului

Mai mult, șefa de justiție spune că, preotul este o influenţă la nivelul comunităţii şi „o astfel de afirmaţie este inacceptabilă”.

„Sub nicio formă, în nicio circumstanţă, violul nu este permis, justificat şi sub nicio formă nu putem vorbi vreodată de o vină a victimei!

Nu reacţionez numai în calitate de cetăţean simplu, de femeie, dar şi în calitate de ministru al Justiţiei pentru că o astfel de declaraţie submineaza sistemul de justiţie pe care ne străduim atât de mult, zi de zi, să-l facem cât mai credibil.

Nu, în România şi în niciun stat normal la cap nu se va face vreodată închisoare pentru că “eşti prea frumoasă” şi din acest motiv, chipurile, ai fost victima unei agresiuni sexuale”, a mai precizat ministra Justiţiei.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.