Ministrul justiției, Alina Gorghiu
Ministrul justiției, Alina Gorghiu
Justiție Ultima Ora

VIDEO. Lovitură pentru traficanții de droguri. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu anunță legea care îi va monitoriza non-stop

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat vineri că proiectul de lege intitulat ”Registrul traficanţilor de droguri” va fi depus săptămâna viitoare în Parlament şi va funcţiona pe modelul registrului agresorilor sexuali.

Alina Gorghiu spune că proiectul de lege intitulat ”Registrul traficanţilor de droguri” va fi depus cel mai probabil luni.

Ea a precizat că va funcţiona pe modelul registrului agresorilor sexuali şi scopul acestui registru al traficanţilor de droguri este unul preventiv.

”Datele din acest Registru nu sunt publice, însă ne vor folosi în combaterea recidivei. Traficanţii care vor fi înregistraţi în acest registru vor fi obligaţi să ofere singuri informaţii despre persoanele cu care intră în contact şi locurile în care merg.

Din păcate, 65% – 66% sunt recidivişti. De aceea se justifică această iniţiativă legislativă.

În registru vor fi introduşi cei care au făcut trafic de droguri de mare risc şi de risc, atât în ţară cât şi internaţional, adică toţi cei care importă şi exportă droguri. În plus, în registru vor fi incluşi şi cei care îşi pun la dispoziţie locuinţa, localul, pentru consum de droguri, cei care eliberează droguri de mare risc, ştiind că reţeta este falsă sau cei care administrează droguri de mare risc, în afara condiţiilor legale, precum şi cei care efectuează operaţiuni cu substanţe psiho-active”, a spus Gorghiu.

Persoana monitorizată va avea obligația, să se prezinte peridic la Poliţie, la maximum 3 luni şi să comunice informaţii legate de activitatea pe care o desfăşoară, mijloacele de existenţă, persoanele cu care locuieşe, locurile pe care le frecventează, dacă părăseşte localitatea pe o perioadă mai mare şi dacă îşi schimbă domiciliul.

Registrul va fi organizat conform iniţiativei legislative de către Ministerul de Interne şi se va ţine la unităţile de poliţie din structurile specializate.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.