Ministrul interimar al Cercetării și Inovării luat la ÎNTREBĂRI. Ce s-a întâmplat cu promisiunile
Ultima Ora Politic

Ministrul interimar al Cercetării și Inovării luat la ÎNTREBĂRI. Ce s-a întâmplat cu promisiunile

Ministrul interimar al Cercetării și Inovării luat la ÎNTREBĂRI. Ce s-a întâmplat cu promisiunile

Care sunt rezultatele acțiunilor destinate creșterii vizibilității cercetării românești?

”Într-o întrebare adresată ministrului interimar al Cercetării şi Inovării, deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat informații privind măsurile destinate creşterii vizibilităţii cercetării româneşti, dar și în legătură cu promisiunea de creşterea anuală a bugetului alocat cercetării cu aproximativ 30%.

 

„În programul de guvernare PSD-ALDE, la capitolul Cercetare-dezvoltare-inovare (CDI), este stipulat faptul că bugetul alocat cercetării va crește cu aproximativ 30% anual. Mai este prevăzut și faptul că se va asigura o distribuție bugetară echilibrată pentru susținerea cercetării aplicative și inovării, a cercetării fundamentale și de frontieră, cu accent pe domeniile de specializare inteligentă/cu potențial de creștere.

 

De asemenea, la subcapitolul Creșterea vizibilității activităților științifice sunt enumerate mai multe măsuri printre care organizarea unor expoziții științifice „CONCEPUT ÎN ROMÂNIA“; realizarea unui program în parteneriat cu Ministerul de Externe, denumit „Diplomație prin cercetare“. În plus, a fost anunțată crearea unor baze de date publice, în vederea creșterii impactului activităților desfășurate în domeniul CDI, în baza acordurilor cu organismele internaționale la care România este parte“, a declarat parlamentarul ieşean.

 

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat date concrete privind numărul expoziţiilor „CONCEPUT ÎN ROMÂNIA“, costurile şi rezultatele acestor acțiuni. S-au cerut informații despre stadiul în care se află programul „Diplomație prin cercetare“, numărul proiectelor românești prezentate în cadrul acelor manifestări, numărul parteneriatelor internaționale CDI încheiate până în prezent, dar bazele de date publice create şi modul în care pot fi accesate.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul Dumitru Oprea.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.