Ministrul finanțelor Florin Cîțu le dă vestea cumplintă parlamentarilor. Adio pensii speciale 1
Ultima Ora Breaking News Economic Politic Social

Ministrul finanțelor Florin Cîțu le dă vestea cumplintă parlamentarilor. Adio pensii speciale

Ministrul finanțelor Florin Cîțu anunță că în cel mai scurt timp, pensiile speciale vor fi eliminate. Acesta speră ca legea sa depusă la Parlament să fie votată de aleși.

Dacă legea lui Cîțu va fi votată, atunci parlamentarii, magistrații și alte categorii de bugetari nu vor mai beneficia de pensii speciale.

„Eu am un proiect în Parlament de eliminare a pensiilor speciale în afara celor pentru militari. PSD a votat împotrivă. Sper ca acum la Camera Deputaților să găsesc mai multă susținere și să-l trecem și atunci am face o economie.

E clar că noi vrem un sistem de pensii pe contributivitate pentru toată lumea. Este ceea ce ne dorim, nu vrem să avem două Românii. Nu e nimeni mai special în România.

Toți plătim contributivități, să luăm aceeași pensie. Există mai multe soluții la care ne uităm. Eu aș prefera prin dezbatere în Parlament, să fie clar proiect de lege – poate al meu, dacă nu poate alt proiect de lege – dar aș vrea să găsim soluția în dezbatere în Parlament și este și soluția favorită a premierului”, a declarat joi seara Florin Cîțu, la Digi24.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.