Teodorovici cere Comisiei Europene decontarea cheltuielilor pentru podul de peste Dunăre
Teodorovici e făcut praf. Deficitul bugetar a crescut cu 50%. ”Fiecare zi în plus a PSD, adâncește dezastrul”
Ultima Ora Politic

Ministrul finanțelor Eugen Teodorovici acuzat de la Bruxelles că protejează ”paradisurile fiscale” pentru spălarea banilor

Ministrul finanțelor Eugen Teodorovici a prezidat marți, la Bruxelles reuniunea  omologilor săi din  Uniunea Europeană.

Conform unor martori oculari, Teodorovici s-a opus ca unele state să fie introduse pe lista neagră a ”paradisurilor fiscale”. Cu toată opoziția sa, omologii săi din UE au votat ca încă 10 țări să fie pe lista neagră a paradisurilor fiscale, locuri în care se spală bani.

”Să vă explic exact ce a făcut ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, cu paradisurile fiscale la Bruxelles.

Uniunea Europeană avea în trecut pe lista neagră 5 paradisuri fiscale: Trinidad și Tobago, Insulele Virgine, Samoa, Samoa Americană și Guam.

Marți, miniștrii de finanțe din toate țările Uniunii Europene trebuiau să adauge următoarele 10 țări pe lista neagră: Aruba, Barbados, Belize, Insulel Bermude, Dominica, Fiji, Insulele Marshall, Oman, Emiratele Arabe Unite și Vanuatu. Prin aceste țări se spală bani și se face evaziune fiscală.

Ministrul Teodorovici a vrut să amâne decizia privind adoptarea listei negre. De ce? Fiindcă vrea să protejeze evazioniștii și spălătorii de bani. Vă surprinde? Pe mine nu!Reprezentanții Consiliului, care au participat la acea ședință mi-au spus toți: a fost o zi neagră pentru Guvernul României și pentru Președinția Română a Consiliului UE.

Tot ce Teodorovici a propus în acea ședință a fost refuzat.Guvernul Dăncilă protejează paradisurile fiscale și blochează un procuror român să ajungă Procuror șef european. Așa se vede Guvernul Dăncilă în Europa”,spune purtătorul de cuvânt al PPE, europarlamentarul român Siegfried Mureșan, membru PNL.

Eurodeputat PSD, atac la Siegfried Mureșan după nenumăratele acuzații la adresa Guvernului Dăncilă

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.