Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, divulgă ce vor să facă cu aurul României - Ghiuluri, inele
Dăncilă a decis. Cu cine îi va înlocui pe miniștri ALDE? Bădălău e pe listă
Ultima Ora Politic

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, divulgă ce vor să facă cu aurul României – Ghiuluri, inele

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău a oferit o declarație controversată. Invitat în cadrul unei emisiuni difuzate de Televiziunea Publică, acesta a abordat subiectul legat de problemele din minerit, iar reacția sa a stârnit comentarii dure din partea telespectatorilor.

Ce spune Niculae Bădălău despre aur și minerit

Mierucri seară, ministrul Economiei a afirmat că din această vară va demara procesul de redeschidere a minelor din România, precizând că tot atunci va parafa și primele contracte în acest sens. Totodată, Bădălău a vorbit și despre compania Remin Baia Mare.

Remin Baia Mare îi dau drumul. Acum câteva săptămâni au încercat unii să îi vândă sediul central care este în Baia Mare, o frumusețe. I-am oprit și nu vând nimic.Cupru Min – Lulescu – Moldomin va deveni a doua din Europa, ca metalurgie. Firma care va veni are condiția să facă metalurgie, vreo 200 și ceva de milioane. Atunci începem să contăm și noi în Europa. Mai am Băița și restul care sunt mai mici” , a declarat Niculae Bădălău la TVR.

Totodată, ministrul Economiei a vorbit și despre resursele de aur pe care le deține România în momentul de față, dar și despre modul în care acestea ar putea fi exploatate cât mai eficient. „Avem aur foarte mult. Îl vindem, îl ia Banca Națională, ne facem inele, ghiuluri” , a explicat Niculae Bădălău.

Încercăm să scriem acum o lege a mineritului. (…) Ne dă bani Uniunea Europeană să le închidem, pentru că nu trebuie să fim pe piață. Asta încerc să vă spun, că trebuie să fim români și să ieșim pe piață. Anul acesta, avem 220 de milioane de euro, pentru închiderea de mine” , a mai spus ministrul Economiei.

Ttotodată, acesta a reiterat ideea potrivit căreia banii să nu mai fie alocați de Comisia Europeană, pentru ca România să poată redeschide minele respective. „Încercăm să scriem acum o lege a mineritului. (…) Ne dă bani Uniunea Europeană să le închidem, pentru că nu trebuie să fim pe piață. Asta încerc să vă spun, că trebuie să fim români și să ieșim pe piață. Anul acesta, avem 220 de milioane de euro, pentru închiderea de mine”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.