Ministrul economiei face anunțul. Când se redeschid restaurantele 1
Ultima Ora Economic

Ministrul economiei face anunțul. Când se redeschid restaurantele

Ministrul Economiei a vorbit în emisiunea „Legile Puterii” de la Realitatea PLUS și despre deschiderea mallurilor, dar și a restaurantelor. Virgil Popescu a înaintat data de 1 iulie ca o data posibilă pentru redeschiderea restaurantelor.

 „Am avut discuții cu reprezentanții mallurilor. Le-am reproșat proprietarilor mallurilor că nu este normal ca magazinele să plătească chirie când nu au avut activitate.

Sperăm să găsim o formă la nivelul ministerului pentru a sprijini magazinele care au avut de suferit în perioada de pandemie.

Vor fi bani europeni care vor merge spre hoteluri, HoReCa, evenimente și transporturi.Vor fi bani nerambursabili, granturi de 350 de milioane de euro. Vor fi și 550 de milioane pentru investiții. Acolo e nevoie de o coparticipare de 15%.

Eu am fost unul dintre susținătorii deschiderii restaurantelor în această perioadă. Însă există un risc epidemiologic foarte mare. Încercăm ca în următoarea perioadă de relaxare să include deschiderea restaurantelor.  Vorbim de 1 Iulie”, a spus Virgil Popescu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii