Ministrul demis al Culturii se opune concedierii pilelor din instituţii: Şi amantele sunt oameni 1
Ultima Ora Politic

Ministrul demis al Culturii se opune concedierii pilelor din instituţii: Şi amantele sunt oameni

Tema concedierii pilelor din instituţii îi dă cu virgulă lui Breaz, ministrul demis al Culturii. Un dialog de-a dreptul halucinant a avut loc între acesta și liberalul Tinel Gheorghe, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Antena 3.

Ministrul demis al Culturii s-a încurcat în replicile sale despre tăieri de salarii şi concedieri, la un moment dat afirmând că nu e normal să fie date nici amantele sau persoanele cu pile, deoarece şi ele sunt „oameni”, scrie psnews.ro.

Tinel Gheorghe: Nu ne putem bate joc de banii publici, aşa cum a făcut PSD. De aceea, reducem numărul de ministere.

Daniel Breaz: Adică daţi oameni afară. De ce daţi oameni afară?

Tinel Gheorghe: Nu dăm afară oameni care-şi fac treaba, dar aţi umplut ministerele, instituţiile cu pile, amante, cunoştinţe, rude… tot felul de politruci pe care-i plătim degeaba, pentru că ei nu ştiu să facă nimic. Da, clientela PSD nu mai are ce căuta în ministere!

Daniel Breaz: Deci, daţi oameni afară.

Tinel Gheorghe: Da, dăm afară pilele şi amantele voastre, ale PSD-iştilor!

Daniel Breaz: Dar şi ei sunt oameni.

Ludovic Orban, premierul desemnat pentru formarea noului guvern, a vorbit la Digi24 despre proiectul de restructurare amplă a aparatului guvernamental. Acesta a spus că după reducerea ministerelor va fi restrâns numărul de agenţii şi de oficii, consecinţa fiind că unii bugetari îşi vor face bagajele.

El a făcut referire la „cei care au intrat pe uşa din dos” sau care semnează condica doar o dată pe săptămână.

„După reducerea ministerelor, vom restrânge numărul de agenții, autorităţi și oficii, în sensul unei organizări mai judicioase pe domeniul de activitate.

Cu siguranță unii vor trebui să plece, dar… toţi cei care au intrat pe ușa din dos, pe bază de carnet de partid, care plimbă hârtiile și care semnează condica o dată pe săptămână, vor pleca acasă.

Una dintre proiecţiile noastre asupra administraţiei e să construim un corp de funcționari neutri care să fie bine pregătiţi, să servească interesul public.

Dacă vrei să faci performanţă şi să ai rezultate, ai nevoie de oameni bine pregătiţi, care îş cunosc treaba, altfel e foarte greu să ai succes în aplicarea politicilor publice.

Noi avem un program de lege de debirocratizare a instituțiilor, instituţia să nu mă mai trimită de de la Ana la Caiafa.

Venim la guvernare cu principiul bunei guvernări liberale”, a spus Ludovic Orban la Digi24.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.