Ministrul de interne, reacție la crimele din Caracal și a erorilor STS. ”Vinovații vor plăti” 1
Ministrul de interne reacție la crimele din Caracal și a erorilor STS. ”Vinovații vor plăti”
Ultima Ora Justiție Politic

Ministrul de interne, reacție la crimele din Caracal și a erorilor STS. ”Vinovații vor plăti”

Noul ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Moga, anunță, vineri, că a cerut un raport urgent referitor la procedura care a fost urmată în cazul crimei din Olt, precizând că vinovații trebuie să plătească, indiferent că sunt de la Poliție sau de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

„Un caz cutremurător care sper să fie elucidat cât mai repede. Ancheta nu este încă finalizată și nu vreau să dau verdicte. Este prematur să mă pronunț acum cu privire la felul cum a fost gestionat apelul la 112 sau cum s-a făcut localizarea telefonului, dar evident toate aceste lucruri trebuie clarificate. Dacă într-adevăr se dovedește că au fost întârzieri în modalitatea de intervenție, cine este vinovat trebuie să plătească, indiferent că este de la Poliție sau de la STS”, a transmis Nicolae Moga, noul ministru al Afacerilor Interne.

Acesta a avertizat că nu acceptă minciuni, precizând că a cerut un raport „cât mai grabnic referitor la procedura urmată”.

„Am solicitat comenzii Poliției Române să aloce toate resursele în acest caz pentru elucidarea cu celeritate a tuturor aspectelor. Deja, conducerea Poliției Române a trimis specialiști de la Institutul National de Criminalistică și de la Secția de Investigații Criminale la Caracal pentru a acorda sprijin polițiștilor de acolo. Solicit Poliției Române să comunice permanent pe această situație”, potrivit sursei citate.

Alexandra, fata de 15 ani, dispărută în urmă cu o zi în Olt și despre care se crede că a fost ucisă și arsă de către Gheorge Dincă, de 57 de ani, a apucat să sune la 112, spunând că este într-o casă aproape părărsită. STS nu a reușit să localizeze corect apelul. „Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lupi, e într-un service”, ar fi spus fata în apelul de la 112, potrivit unor surse din cadrul Poliției.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locații eronate, iar echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după câteva ore. Principalul suspect se numește Gheorge Dincă, are 57 de ani și este tată a 3 copii. Fiica omului trăiește în Timișoara, iar băieții sunt plecați la muncă în străinătate. Bărbatul figurează în acte ca fiind căsătorit, dar în realitate este despărțit de soția sa de mulți ani.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.