Senzațional: Agerpres a dat toate filmările și fotografiile manifestanților din 10 august la cererea poliției lui Carmen Dan „ca să fie identificați oamenii”!
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic Social

Ministrul de interne a făcut anunțul. Carmen Dan în stare de Șoc. Dosarul 10 Augsut scos de la secret

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că dosarul protestului 10 august 2018 va fi desecretizat în această săptămână, fiind posibilă o informare pe această chestiune începând de miercuri. Vela a spus că sunt câteva proceduri care trebuie parcurse întrucât sunt implicate și alte instituții.

„Va fi desecretizat în această săptămână. (…) Este posibil în orice moment să-l desecretizăm. Sunt câteva proceduri în care sunt implicate și alte instituții. Dar răspunsul meu de ministru al Afacerilor Interne este „Cât mai repede. Până vineri, cel târziu”, a declarat Marcel Vela la Europa FM.

După desecretizare, publicul va vedea despre ce documente este vorba în dosarul 10 august 2018. Ministrul a subliniat că trebuie să comunice și cu alte instituții implicate pentru a primi aviz de desecretizare.

„Eu sunt sigur că va fi foarte repede primit răspunsul, însemnând ore, nu zile. Începând de mâine (miercuri, n.r.), oricând este posibil să facem un comunicat pe această temă. Veți afla toată derularea evenimentelor, implicarea instituțiilor și tot ceea ce conține respectivul raport”, a spus ministrul de Interne.

Ministrul de interne a făcut anunțul. Carmen Dan în stare de Șoc. Dosarul 10 Augsut scos de la secret 3

Marcel Ion Vela a declarat încă de la audierea din Parlament pentru avizul de numire în funcția de ministru, că raportul privind protestele din 10 august 2018 trebuie desecretizat, chiar dacă nu conţine lucruri „extraordinare”.

Vela a spus că secretizarea raportului creează neîncredere în instituţiile statului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.