Noul Ministru al Apărării, Gabriel Leș, dă ASIGURĂRI în cadrul conflictului ruso-ucrainian. Zona Mării Negre este în grija NATO
Ministrul Apărării s-a dezlănțuit de Ziua Marinei. ”Sunt tensiuni și riscuri”
Ultima Ora Politic

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, NEMULȚUMIT de noile uniforme. ”Mă simt discriminat”

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, NEMULȚUMIT de noile uniforme. ”Mă simt discriminat”

Forțele Terestre și Forțele Aeriene au primit noi propuneri de uniforme de oraș. Acestea au fost realizate de designerul Alexandru Ciucu. Modelul a fost preluat de la ținutele armatei franceze, italiene sau americane. Prezentare a fost făcută la Cercul Militar Național. 

La eveniment a participat şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, care l-a felicitat pe designerul Alexandru Ciucu şi a spus că se simte discriminat, pentru că noile ţinute nu sunt pentru cei cu burtă.

„Nu îmi pare rău că am venit în această seară aici, însă mă simt un pic discriminat. Toate propunerile de sacouri au fost prevăzute fără burtă şi cred că aici trebuie să mai lucrăm puţin”, a spus Leş, potrivit agerpres.ro.

La finalul prezentării, şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, i-a conferit designerului Alexandru Ciucu în semn de apreciere Emblema de onoare a Statului Major al Apărării.

Crearea noilor uniforme militare de oraş şi de serviciu a avut în vedere toate categoriile de personal militar şi va cuprinde întreaga gamă de articole vestimentare militare.

În primele luni ale anului 2019, modelele propuse vor fi prezentate în garnizoanele din ţară, pentru ca militarii, în activitate sau în rezervă, să îşi exprime opinia, sub forma unor chestionare de evaluare. Apoi, se va desfăşura testarea operaţională a noilor modele, pentru a se putea trece la echiparea Armatei României cu noile uniforme militare de oraş şi de serviciu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.