Ministrul Apărării, Gabriel Leș, anunț important. România a cumpărat al treilea sistem de rachete Patriot. Cât a costat
Ministrul Apărării a izbucnit la adresa Olandei. ”Oprește România să intre în Schengen”
Ultima Ora Politic

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, anunț important. România a cumpărat al treilea sistem de rachete Patriot. Cât a costat

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a declarat, vineri, că România a cumpărat cel de-al treilea sistem de rachete Patriot, iar plata, de 85 de milioane de dolari, a fost făcută către americani în urmă cu două zile, pe data de 13 martie, conform mediafax.ro

„În cadrul programului Patriot am semnat în luna febrarie cel de-al treilea amendament care se referă la achizițonarea de rachete pentru sistemul Patriot, iar plata aferentă de aproximativ 85 de milioane de dolari a fost făcută în urmă cu două zile, pe data de 13 martie. Acest program a fost semnat în decembrie 2017, printr-un acord G to G cu Statele Unite ale Americii”, a declarat, vineri, ministrul Apărării, într-o confetință de presă.

Potrivit lui Gabriel Leș, achiziția acestor rachete va constitui realizarea unei capabilități de apărare aeriană cu baza la sol, și va asigura întărirea securității naționale și aliate. Acest demers, spune ministrul, contribuie și la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii.

Ministrul a mai precizat faptul că până la sfârșitul acestei luni se va achiziționa și cel de-al doilea sistem de lansatoare HIMARS.

„În ceea ce privește lansatorul multiplu de rachete cu bătaie mare, HIMARS, suntem aproape gata pentru achiziția celui de-al doilea sistem până la sfârșitul acestei luni. Programul are ca obiectiv achiziția de trei sisteme de astfel de lansatoare. Primul sistem a fost achiziționat anul trecut, în luna februarie”, a mai precizat ministrul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.