Ministerul Educației cere înapoi 1,3 milioane de lei, dați pentru WC-uri, de la 27 de şcoli 5
România anilor 2019. Peste jumătate dintre gospodăriile din mediul rural, au wc în curte
Ultima Ora Economic Politic Social

Ministerul Educației cere înapoi 1,3 milioane de lei, dați pentru WC-uri, de la 27 de şcoli

O parte din banii pentru toaletele-container, aprobaţi de către Guvern pe 31 mai prin HG 363/2019, va fi retrasă de la 27 de şcoli, potrivit unui proiect de hotărârepublicat de Ministerul Educaţiei, scrie edupedu.ro.

VIDEO. Incredibil Ecaterina Andronescu corijentă la Geografie. Ministrul educației gafă de proporții în Teleorman

Este vorba despre o sumă de 1,3 milioane de lei, bani care vor fi alocaţi către alte 22 de şcoli. Motivul: şcolile către care plecaseră deja banii ar fi fost incluse in proiect dintr-o eroare. De fapt nu ar fi avut nevoie de sumele respective, pentru că ar fi fost deja incluse în alte programe sau, în cazul unei şcoli din judeţul Ialomiţa, era greşită localitatea. În plus, către alte 4 școli vor fi virați 431.000 de lei, tot pentru construirea de toalete moderne.

Pentru noul proiect de hotărâre Ministerul Educației a copiat prin metoda copy-paste justificarea din proiectul adoptat pe 31 mai, motivând cu aceleași cuvinte și acest proiect. Un singur paragraf este diferit, cel în care este explicată exact încurcătura care a dus la o a doua hotărâre pe aceeași temă în mai puțin de două luni.

Concret, autorii proiectului explică: „după publicarea în Monitorul Oficial a HG nr. 363/2019 privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat către bugete locale, prevăzute în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru finanţarea în anul 2019 a unor cheltuieli de capital ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, unele inspectorate școlare județene au identificat o serie de probleme care împiedică realizarea lucrărilor în unele unități de învățământ, și anume unele unități de învățământ au fost cuprinse și în alte programe de finanțare, iar altele au fost omise. Ca urmare, este necesar să se corecteze toate aceste inadvertenţe prin realocarea sumelor prevăzute în hotărârea de Guvern nr. 363/2019.”

În cazul Școlii Primare Rași, în proiectul inițial aceasta figura în localitatea Bordușani din județul Ialomița. De fapt școala respectivă este în comuna Sălcioara, iar autoritățile au observat abia acum problema și o rectifică.

Școlile cărora le este luată finanțarea acordată inițial sunt 27 la număr, iar banii sunt alocați către alte 22 de școli, potrivit anexei cu modificări. În total este trecută dintr-o parte în alta suma de 1,3 milioane lei.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii