Veste ȘOC din Parlament pentru minerii din Valea Jiului
Veste ȘOC din Parlament pentru minerii din Valea Jiului
Social Ultima Ora

VIDEO. Veste ȘOC din Parlament pentru minerii din Valea Jiului. Termocentrala Paroșeni se va închide după alegerile din 2024

Minerii din Valea Jiului primesc o veste ȘOC chiar din Parlamentul României.

Minerii sunt avertizați de către deputatul independent Anamaria Gavrilă că, după, alegerile din 2024, Termocentrala din Paroșeni va fi închisă de către guvernanți.

”Propaganda PSD-PNL ne servește ideea că Termocentrala Paroșeni nu va fi închisă până în 2032. Însă, în același timp, în presă, apar articole care ne spun încontinuu că termocentrala nu a avut și nu are niciodată suficient cărbune.

Este aceeași poveste ca la Termocentrala Mintia. Ni se spune că nu va fi închisă, însă se folosește altă metodă. O lăsăm fără cărbune, o oprim, o închidem și o vindem. Pentru că dacă lași o termocentrală fără cărbune și o închizi, nu mai contează ce spune legea.

Termocentrala Paroșeni va funcționa până scurt după alegerile din 2024.

De ce? Pentru că este aceeași poveste ca la Mintia. Și Mintia a fost închisă în martie 2021, exact la 3 luni după alegerile din decembrie 2020, când exact aceeași promisiune era în toată presa – că Mintia nu va fi închisă. Însă, nu mai conta ce spune legea și ce spun direcțiile de conservare. Conta doar ce doreau ei. Au lăsat-o fără cărbune, au oprit-o, au închis-o, au vândut-o.

Anul trecut, în noiembrie 2022, ni se spunea că Termocentrala Paroșeni va funcționa în continuare pe gaz. Anul acesta s-au răzgândit. Nu va mai funcționa pe gaz, ci va funcționa pe biomasă.

Și nu cu o firmă românească, ci cu o firmă americană, cu toate că Germania este lider în arderea biomasei, cu o firmă americană despre care ne spun că va veni și va arde biomasă sustenabilă românească. Parcă ne râd în față. Și noi știm că este o minciună. De ce? Pentru că nu ne spun nici când, nici cum, nici de unde bani.

Iar acest memorandum, încă o dată, este, bineînțeles, ținut la secret. Ceea ce se traduce, dragi români, cu: ”este doar o promisiune electorală ca să mai furăm niște voturi în 2024”, după care Termocentrala Paroşeni va fi închisă.

Oamenii din Valea Jiului trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna că soarta lor și a copiilor lor este doar în mâna lor, că puterea este la ei, că ei au puterea să se adune, să își formeze echipe puternice, să se organizeze și să își aleagă ei reprezentanții.

Oamenii din Valea Jiului trebuie să dea la o parte partidele actuale, partidele care i-au adus unde sunt acum și partidele în care se află aceiași oameni care au fost în alte partide, care le promit lucruri noi.

Acolo, în Valea Jiului, este nevoie de fapte concrete, de planuri fezabile, de investiții reale și de oameni care reprezintă și cărora le pasă cu adevărat de Valea Jiului și de soarta și de viitorul copiilor lor”, spune deputatul independent, Anamaria Gavrilă.

Deputatul Anamaria Gavrilă
Deputatul Anamaria Gavrilă

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.