Pușcăriile s-au golit: peste 9000 de deținuți, eliberați în baza recursului compensatoriu
Mii de infractori au fost eliberați în urma recursului compensatoriu. România e în pericol
Ultima Ora Politic Social

Mii de infractori au fost eliberați în urma recursului compensatoriu. România e în pericol

Deputatul PNL Florin Roman a afirmat, vineri, că potrivit Ministerului Justiției, față de luna iunie, numărul celor care au fost eliberați mai repede din închisoare în urma recursului compensatoriu a crescut cu 3000, deși premierul Viorica Dăncilă promitea măsuri mai aspre după tragedia din Caracal.

„ Față de luna iunie, numărul celor eliberați mai repede de guvernul PSD a crescut cu 3000. După tragedia de la Caracal, premierul Dăncilă promitea cu voce gravă, înăsprirea pedepselor și detenție pe viață pentru criminali. Toate aceste declarații au rămas vorbe. Mai mult decât atât, guvernul Dăncilă a blocat abrogarea recursului compensatoriu”, a transmis Florin Roman, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Deputatul PNL precizează că, potrivit Ministerului Justiției, până la jumătatea lunii septembrie au fost eliberați mai devreme prin recurs compensatoriu peste 21.000 de condamnați, 7000 dintre aceștia fiind acuzați de crimă, viol, tâlhărie sau corupție.

„ Este răspunsul oficial al Ministerului Justiției la o interpelare adresată în calitate de deputat al PNL: la data de 18 septembrie, nu mai puțin de 21.049 deținuți au fost eliberați mai repede din puscărie, în bază legii recursului compensatoriu. Din cei eliberați, 7003 deținuți au fost inițial încarcerați pentru fapte extrem de grave, precum crimă, viol, talhărie, corupție etc. În acest moment, circulă liberi pe străzile României: 943 criminali, 110 infractori condamnați pentru act sexual cu un minor, 2300 de deținuți eliberați mai repede după ce au comis fapte de talhărie, dar și 35 de persoane încarcerate pentru mită. Ingrijorător este și numărul violatorilor lăsati în libertate, nu mai puțin de 634. Din totalul celor eliberați mai devreme din penitenciare, 1877 persoane au fost încarcerate din nou, fie pentru că au comis noi fapte grave, fie pentru că au fost condamnate în alte dosare”, a mai transmis Roman.

Liberalul susține că mai grav este însă faptul că 507 infractori eliberați prin recurs compensatoriu au recidivat.

„ Cel mai grav este insă că nu mai puțin de 507 infractori eliberați au comis noi fapte violențe: 47 au comis omoruri și omor calificat; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 au violat din nou!”, subliniază Florin Roman.

PNL solicită, din nou, PSD și Vioricăi Dăncilă, să abroge în regim de urgență recursul compensatoriu și să dezbată celelalte inițiative ale PNL.„ PNL solicita PSDăncila abrogarea în regim de urgentă a recursului compensatoriu. Solicităm totodată discutarea în regim de urgentă a proiectelor depuse de PNL în parlament, pentru sistemul de găsire urgentă a copiiilor dispăruti, pentru detenție pe viață pentru cei care ucid femei gravide și copii, introducerea brătărilor electronice. Fiecare oră de întârziere inseamnă noi drame pe străzile României, unde nimeni nu mai este în siguranță!”, a conchis Roman.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.