Mihai Tudose
Ultima Ora Politic

Mihai Tudose, replică dură pentru Carmen Dan. ”Este o mincinoasă, să dea explicații”

Fostul premier Mihai Tudose a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că ministrul de Interne, „duamna” Carmen Dan este „o mincinoasă” care ar trebui să dea explicații despre acuzațiile aduse din interiorul ministerului său și să explice acuzațiile aduse lui Bogdan Despescu, fost șef al Poliției Române.

„«Duamna ministru» (Carmen Dan – n.r.) este o minicinoasă, care în loc să dea explicații despre acuzațiile aduse din Ministerul de Interne, cu raport care cuprinde date clare, cum a fost și cu evenimntele din 10 august, ea continuă să fie o mincinoasă. Ea dă declarații pe la microfoane, altele decât cel găsit la ea acasă în priză. Mai bine ne-ar explica acuzațiile aduse domnului Despescu. Despescu a câștigat procesul împotriva ei în instanță”, a declarat Mihai Tudose, marți, pentru MEDIAFAX.

Reacția acestuia vine în contextul în care ministrul de Interne Carmen Dan l-a catalogat, marţi, pe Mihai Tudose drept un „bădăran, oportunist, securist”, precizând că „e plină politica românească de domnişori din ăştia frustraţi”.

Totodată, Mihai Tudose a scris, luni, pe Facebook, după scrisoarea deschisă a şefului DGA Cătălin Ioniţă, precizând că ministrul de Interne Carmen Dan este „mincinoasă, agresivă şi incompetentă”. Fostul premier a adăugat că aceasta are o agendă proprie în cadrul instituţiei.

Cătălin Ioniţă a fost numit la conducerea IGPR pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni, în urma scandalului dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose. Iniţial, Carmen Dan i-a cerut lui Mihai Tudose schimbarea din funcţie a şefului de atunci al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, în contextul scandalului poliţistului pedofil. Mihai Tudose a acuzat-o însă pe Carmen Dan că l-a minţit când i-a spus că Ioniţă a acceptat să fie noul şef al IGPR şi i-a cerut atunci demisia. Carmen Dan nu a demisionat însă, ba chiar a anunţat, după o zi, că are acceptul lui Ioniţă pentru funcţie. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului.

La finalul lunii iunie 2018, Cătălin Ioniță a demisionat din funcția de șef al Poliției Române, iar o zi mai târziu era prezent la sediul DNA. La acea vreme anunța că a fost citat în calitate de suspect şi că a plecat de la şefia Poliţiei Române ca să nu păteze imaginea instituţiei. DNA a transmis că fostul şef al Poliţiei Române este urmărit penal pe motiv că ar fi pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare, ca să intervină pe lângă funcţionari publici.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.