Un nou LICEU MILITAR la Târgoviște. Ministrul Mihai Fifor luat la întrebări
Mihai Fifor, atac incendiar la Dacian Cioloș. ”Ferească Dumnezeu să ajungeți iar la guvernare”
Ultima Ora Politic

Mihai Fifor, atac incendiar la Dacian Cioloș. ”Ferească Dumnezeu să ajungeți iar la guvernare”

Mihai Fifor a declarat că tocmai Dacian Cioloș s-a trezit să vorbească despre competență, precizând că „guvernul competent” despre care spune liderul PLUS este deja în funcțiune. Secretarul general al PSD i-a transmis lui Cioloș: „Ferească Dumnezeu să ajungeți iar la guvernare!”.

„L-am auzit ieri pe Dacian Cioloș spunând că trebuie pus un “guvern competent” care să conducă România. Cred că l-a luat gura pe dinainte. Tocmai domnul Cioloș s-a trezit să vorbească de competență. Păi hai să vedem cum stau lucrurile:

1) PIB-ul în 2019 e cu 33,% mai mare decât era la Cioloș, iar veniturile bugetare au crescut cu 53% față de 2016 (singurul an în care veniturile la buget au scăzut!). 2) Investițiile publice din primul semestru din acest an sunt duble față de sem. 1 din guvernarea tehnocrată! 3) Datoria guvernamentală a scăzut de la 37,5% din PIB, cât a lăsat-o Cioloș, la 35% în guvernarea Dăncilă. 4) La fonduri europene, Guvernul Cioloș a fost un adevărat dezastru! Doar 0,68 miliarde lei primea România de la UE în primul semestru din 2016, față de 7,6 miliarde lei în semestrul 1 din acest an! Gradul de absorbție la dl Cioloș a fost de doar 7% (pe baza proiectelor lăsate tot de o guvernare PSD!), în timp ce acum, în guvernarea Dăncilă, am ajuns la 31%.5) Punctul de pensie e cu 45% mai mare, iar salariul mediu net, „în mână”, a crescut cu 50%, depășind azi pragul de 3.000 lei.6) Avem acum cu peste 860.000 de salariați în plus față de 2016, iar șomajul a coborât de la 4,8% la 2,9%”, a scris Mihai Fifor, joi, pe Facebook.

Social-democratul a mai spus că guvernul competent despre care vorbește Dacian Cioloș „este deja în funcție și continuă să facă lucruri bune pentru oameni. Ferească Dumnezeu să ajungeți iar la guvernare!”.

Reacția vine după ce președintele PLUS Dacian Cioloș a afirmat că Alianța este pregătită să intre la guvernare cât mai repede, dar cu legitimitatea în Parlament, precizând că trebuie pus un Executiv competent și „să nu mai așteptăm un an de zile”.

Liderul PLUS a adăugat că experiența sa ca premier tehnocrat nu trebuie să se mai repete, deoarece nu poți face reforme și lua măsuri fără a avea o majoritate în Parlament.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.