Mihai Fifor aruncă vina pe Opoziție pentru eșecul Rovanei Plumb. ”Dezbinare, ură și distrugere” 1
Mihai Fifor susține ancheta pe numele lui Barna. Îl face praf pe liderul USR
Ultima Ora Politic

Mihai Fifor aruncă vina pe Opoziție pentru eșecul Rovanei Plumb. ”Dezbinare, ură și distrugere”

Ministrul de Interne Mihai Fifor a afirmat, joi, că Rovana Plumb trebuie să suporte consecințe, deoarece Opoziția a reușit încă o dată „să submineze interesele propriei țări și să calce în picioare imaginea României pe plan extern”, votând împotriva numirii lui Plumb în funcția de comisar european.

„Situația Rovanei Plumb în contextul audierii în comisia juridică din Parlamentul European este acum speculată politic de către toți aceia care au sabotat candidatul țării lor. Este trist să vedem politicienii opoziției sfâșiind candidatul propriei țări, este dăunător modul în care arătăm întregii lumi dezbinare, ură și distrugere din interior. Atât PNL, cât și USR s-au opus constant reprezentantului României și au făcut încă o dată rău imaginii pe care o proiectăm în UE și în lume, alimentând dublul standard cu privire la țara noastră”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

El a adăugat că printre candidații propuși de statele membre ale UE pentru funcția de comisar european, zece aveau „suspiciuni” și probleme, însă doar Rovana Plumb e nevoită să suporte consecințele, din cauza partidelor de opoziție care au călcat imaginea României în picioare.

„Deși au susținut de multe ori candidați cu suspiciuni de probleme penale și situații nerezolvate, de această dată au făcut front comun și au militat constant pentru respingerea reprezentantului României la audieri. Din cei 10 candidați „cu suspiciuni” (dintre care unii chiar au fost dovediți cu probleme), doar Rovana Plumb este cea care trebuie să suporte consecințele. Opoziția a reușit încă o dată să submineze interesele propriei țări și să calce în picioare imaginea României în plan extern. Cu oameni politici care nu simt că reprezintă această țară, vom stagna într-o stare de ură și dezbinare care ne face rău și ne ancorează în trecut”, a adăugat Fifor.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.