Ministrul de interne Mihai Fifor le dă lovitura infractorilor din trafic. Controale fără precedent la transportatorii auto
Mihai Fifor a izbucnit la adresa PNL. ”V-ați bătut joc de români. Îi disprețuiți”
Ultima Ora Politic

Mihai Fifor a greșit ministerul. A intrat pe altă ușă. Vrea să repare școlile

Ministrul de interimar de Interne, Mihai Fifor, a cerut prefecților județelor din țară ca până luni seară să îi transmită o situație cu toate școlile care nu au grup sanitar și nici autorizație, pentru a lua măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor, împreună cu premierul, conform mediafax.ro

„Aș vrea să solicit prefecților ca până diseară împreună cu inspectorul general școlar să prezinte o situație cu toate unitățile de învățământ de pe raza fiecărui UAT (Unitate Administrativ Teritorială) care nu au grup sanitar în acest moment. Repet, până diseară o situație cu fiecare unitate de învățământ de pe raza fiecărui UAT care nu are grup sanitar. Se va prezenta această situație prin prefecturi și, cu domnul ministru Breaz (ministrul Culturii și ministrul interimar al Educației, n.r.), vom face analiza astfel încât să putem prezenta doamnei prim-ministru și să luăm măsuri urgente în acest sens”, a cerut ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor.

Precizările au fost făcute luni, la o videoconferință cu prefecții, șefii structurilor MAI din teritoriu și cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene, iar discuțiile au vizat începerea noului an școlar și stadiul unităților de învățământ.

„Totodată, dorim să știm care este situația cu școlile care nu au autorizație în acest moment și care sunt măsurile care se întreprind, astfel încât unitățile de învățământ să poată fi autorizate și să înceapă procesul de învățământ la timp”, a mai spus Mihai Fifor.

Prezent la discuție, ministrul Culturii și ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, a spus că vrea ca anul școlar să înceapă „în cele mai bune condiții”.

Breaz spune că nu crede că numărul școlilor cu probleme este unul mare.

„Spunea și domnul ministru Fifor de aceste situații care ar mai exista încă în școlile din România, să le avem în cel mai scurt timp pentru a găsi soluțiile necesare. Este extrem de important ca fiecare școală din România, în următoarea perioadă, să poată să atingă standardele necesare pentru buna desfășurare a activităților. Suntem aici pentru a colabora cu cei din teritoriu, pentru a asculta tot ceea ce ne transmit. În același timp, dorim să găsim împreună soluțiile pentru fiecare unitate de învățământ, pentru că nu cred că există un număr foarte mare de școli care să mai aibă probleme în moemntul de față”, a spus ministrul interimar al Educației.

Valer-Daniel Breaz a decis ca prima zi de cursuri din anul şcolar 2019-2020 să fie luni, 9 septembrie, a anunțat, pe 8 august, Ministerul Educaţiei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.