Primarul Iașului, Mihai Chirica, despre excluderile din PSD: ”Discutăm de o stare aproape de DEMENȚĂ politică”
Mihai Chirică face praf PSD. ”Poate să-l aducă și pe Einstein, nu au șanse”
Ultima Ora Politic

Mihai Chirică face praf PSD. ”Poate să-l aducă și pe Einstein, nu au șanse”

 Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu crede că Viorica Dăncilă sau Gabriela Firea ar putea câștiga alegerile prezidențiale pentru PSD. „Poate să aducă PSD candidat și pe Einstein,să îl îmbrace în fustă, cu ce se dorește și discuția va fi aceeași”, spune Chirica.

„Eu aș merge mai degrabă pe mâna doamnei Gabriela Firea pentru că în primul rând vine dintr-un sistem legat de oameni, care înseamnă administrația publică locală. Acolo simți cu adevărat dacă un om te iubește sau te urăște, acolo, când mergi pe stradă, când dai noroc cu el, îți întoarce sau nu mâna când i-o întinzi tu, asta înseamnă dacă te iubește sau nu. Dar cred că problema PSD nu stă în candidat, ci stă în posibilitatea de a face o față bună sau nu la alegerile prezidențiale, iar în momentul de față nu văd de unde. E o problemă de imagine care persistă, poate să aducă candidat și pe Einstein, pe Albert să îl dezgroape, să îl îmbrace în fustă, cu ce se dorește și discuția va fi aceeași”, a spus Chirica, pentru MEDIAFAX.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidențiale, va accepta ce spune formațiunea și nu va da înapoi, menționând însă că opțiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

„Nu am luat încă în calcul acest lucru, am considerat că voi merge cu un candidat, iar eu ca prim ministru și președinte PSD îl voi sprijini. Dar nu vreau să creadă că sunt un om laș. Dacă partidul îmi va cere acest lucru și va crede că este singura soluție, voi accepta ceea ce spune partidul. Dar în acest moment, eu cred că este bine să avem un candidat și eu să sprijin acel candidat. (…) Dacă nu există o altă opțiune care efectiv să ne ducă spre turul II, dacă partidul va cere, nu voi face un pas înapoi, dar opțiunea mea este să merg în spatele altui candidat”, a spus Viorica Dăncilă, la DC News.

Liderul PSD Slatina, Emil Moț, a scris, încă de miercuri, pe pagina sa de Facebook, că nu mai e timp pentru „experimente și încercări”, ci trebuie maximizată „cea mai bună variantă”, Gabriela Firea.

„Eu cred că în acest moment nu facem altceva decât să pierdem timpul cu tot felul de experimente și încercări, în loc să încercăm să maximizăm cea mai bună variantă pe care o avem și s-o convingem pe dna Firea să candideze! Ar fi un semnal extraordinar pentru tot partidul și ar crea acea emulație de care avem nevoie pentru a da, după atâția ani, președintele țării”, a mai scris Moț.

Ulterior, primarul general al Capitalei Gabriela Firea a afirmat că nu ar fi sub nicio formă de acord ca PSD să arunce „un iepure” în cursa prezidențială sau un candidat fără șanse. Întrebată dacă nu exclude o candidatură, aceasta a spus că nu știe momentan și nu poate anticipa.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.