Mesajul Preşedintelui Klaus Iohannis de Ziua Internaţională a Romilor 1
Ultima Ora Politic Social

Mesajul Preşedintelui Klaus Iohannis de Ziua Internaţională a Romilor

Mesajul Preşedintelui Klaus Iohannis de Ziua Internaţională a Romilor. Klaus Iohannis, președintele României,  a transmis pe 7 aprilie, în Sâmbăta Mare, un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, subliniind că „este important să înţelegem care sunt tradiţiile, valorile, aspiraţiile şi nevoile comunităţilor rome, pentru a identifica acele soluţii care contribuie concret la incluziunea socială a membrilor minorităţii rome, prezervând, în acelaşi timp, identitatea lor culturală”.

„De Ziua Internaţională a Romilor, transmit gândurile mele bune cetățenilor de etnie roma din țara noastră! Ca în fiecare an, 8 aprilie constituie și un prilej potrivit de a readuce în atenția publică problemele cu care se confruntă una dintre cele mai numeroase minorități etnice din Europa, care este încă expusă diverselor forme de excludere socială și de marginalizare. Este important să înțelegem care sunt tradițiile, valorile, aspirațiile și nevoile comunităților rome, pentru a identifica acele soluții care contribuie concret la incluziunea socială a membrilor minorității rome, prezervând, în același timp, identitatea lor culturală. În anul Centenarului României, trebuie să evidențiem contribuția cetățenilor de etnie roma la istoria și diversitatea societății noastre. Suntem, în aceeași măsură, datori să sprijinim această minoritate în rolul pe care îl joacă în consolidarea ţării noastre ca un spațiu al coeziunii sociale şi al solidarității în jurul marilor proiecte naționale, construite pe valorile toleranței și respectului reciproc”, a fost mesajul președintelui României.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.