Programul slujbelor de Crăciun și Anul Nou
Programul slujbelor de Crăciun și Anul Nou
Ultima Ora Politic Social

Mesajul Patriarhului Daniel de Paște: “Să nu îi uităm pe românii aflați printre străini”

Patriarhul Daniel a lăsat un mesaj pentru românii aflați peste hotare pentru sărbătorile de Paște. Acesta se solicită românilor să nu uite de frații lor care se află în perioada aceasta sfântă departe de familii și de casă. Patriarhul Daniel a mai arătat în cele scrise și că sărbătoarea Sfintelor Paști este sărbătoarea luminii, adică a sensului vieții unui om și al Universului.

Patriarhul Daniel a considerat ca în mesajul românilor pentru sărbătoarea luminată de Paști care se apropie cu pași repezi să le amintească acestora de frații lor care sunt printre străini. Acesta a fost o reamintire a aprecierii oamenilor de lângă și a dorului resimțit în unele familii destrămate de depărtare. Din păcate, prea mulți români au ales să trăiască peste hotare, departe de copii, soții sau părinți.

“Sărbătoarea Învierii Domnului sau Sărbătoarea Sfintelor Paşti este sărbătoarea biruinţei lui Hristos asupra păcatului, asupra iadului şi asupra morţii. Învierea lui Hristos nu este revenirea la viaţa pământească, trecătoare, amestecată cu moartea, ci este trecerea la o viaţă nouă, la o viaţă cerească, veşnică. Învierea lui Hristos este temelia şi începutul învierii tuturor oamenilor, la sfârşitul veacurilor. De aceea, Sfântul Apostol Pavel spune că precum în Adam toţi mor, aşa în Hristos, toţi vor învia”, a transmis Patriarhul Daniel.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.