Mesaj din Cuba de la Adrian Năstase
Ultima Ora Exclusiv Politic

Mesaj din Cuba de la Adrian Năstase. ”După aproape 60 de ani de la Revoluție și de embargou american”

Mesaj din Cuba de la Adrian Năstase. ”După aproape 60 de ani de la Revoluție și de embargou american”

Ex-liderul PSD este foarte încântat de locurile pe care le-a descoperit peste mări și țări, iar după o călătorie de aproape 30 de ore, Năstase le-a transmis fanilor un mesaj.

Fostul premier Adrian Năsatse se află ce câteva zile în Cuba unde își petrece concediul alături de familie.

citește și : Tudorel Toader are o prima reactie la acuzatiile aduse DNA si Kovesi

”După 29 de ore am ajuns la Varadero, destinația noastră. Vremea este foarte frumoasă. O briza permanentă face că atmosfera să fie plăcută. Diferența mare față de temperatura de la noi.

Am hotărât că jumătate de timp să-l folosim pentru a merge la Havana și în alte locuri semnificative. Havana, într-adevăr, merită văzută. În special orașul vechi. Straturi suprapuse de culturi și de perioade istorice. Unele clădiri sunt magnifice – Coliseum-ul, imobilul unde a funcțional compania Bacardi, diferitele clădiri coloniale în stil baroc la care se adaugă clădiri în stil art nouveau. Locuri unde s-a dezvoltat caracatița mafiei americane, în anii ’30, spre exemplu Hotelul Național (camerele poartă încă numele mafioților cazați acolo).

Voi reveni cu amănunte. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost un eveniment cultural anual -Festivalul cărții, în clădirea unei vechi citadele. Am încercat să ajung acolo dar a fost imposibil, erau mii de tineri care stăteau la coadă pentru a intră acolo și pentru a-și cumpără o carte. Mi s-a părut semnificativ pentru atmosfera generală de aici, după aproape 60 de ani de la Revoluție și de embargou american”, spune Năstase.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.