Mesaj al AMBASADEI SUA pentru România. Corupții apropie țara de Rusia. ”Extrem de periculos pentru România” 1
Ultima Ora Politic

Mesaj al AMBASADEI SUA pentru România. Corupții apropie țara de Rusia. ”Extrem de periculos pentru România”

Mesaj al AMBASADEI SUA pentru România. Corupții apropie țara de Rusia. ”Extrem de periculos pentru România”

Corupția din România este un subiect care a ajuns la urechile întregii lumi. Consilierul politic al Ambasadei SUA, David Allen Schlaefer, atinge acest subiect îngrijorător, sfătuind România să nu renunțe la apărarea justiției, iar anumiți oameni politici să renunțe la acțiunile lor.

Pe lângă riscurile interne ale țării, această corupție are rezultate negative și extern. Rusia fiind beneficiarul direct al acestei slăbiciuni.

„Un factor de risc care ne îngrijorează mult este încetinirea luptei anticorupție. Corupția este un vector de influență și poate fi extrem de periculoasă pentru România. Este cel mai important dintre toate motivele pentru care România ar trebui să continue lupta împotriva corupției”, a declarat într-un interviu la Europa FM consilierul politic al Ambasadei SUA, David Allen Schlaefer.

”Rusia este mai activă – atât în Europa, cât și în România. De asemenea, în Statele Unite, desigur. Pentru noi, obiectivul este simplu: să vulnerabilizeze România și să slăbească legăturile ei cu restul Europei și cu Statele Unite. Acesta este interesul Rusiei”.

Diplomatul american a adăugat că Ambasada SUA e în legătură cu oficialitățile locale

Au fost însă identificate persoane publice din România care să promoveze interese ostile Occidentului?

„Există persoane care devin aliați de conjunctură ai Moscovei, care adoptă – uneori, fără să fie conștienți – retorica Rusiei. Mai sunt persoane care fug de justiție, desigur, care au probleme de corupție, care folosesc un naționalism negativ: o retorică împotriva valorilor occidentale și o retorică anticorupție”, a spus David Schlaefer, în EXCLUSIVITATE la Europa FM.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.