Marian Oprișan a adus războinici sikh, din India, să facă drumuri în Vrancea 5
Ultima Ora Economic Politic Social

Marian Oprișan a adus războinici sikh, din India, să facă drumuri în Vrancea

Unui ungurean, unul e vrâncean și unul… indian! Asta pentru că Marian Oprișan aduc războinici sikh, din India, să facă drumuri în Vrancea.

Marian Oprișan a adus războinici sikh, din India, să facă drumuri în Vrancea 6

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat vineri ordinul de începere a lucrărilor la două proiecte de investiții ce vizează reabilitarea și modernizarea a două drumuri județene. Printre muncitorii aduși la față locului de firmele care au câștigat licitația se aflau și numeroși indieni sikh.

Lucrările vor fi realizate de Asocierea S.C.Phoenix Transbac S.R.L.- Impresa di Construzioni Ing. E. Mantovani S.P.A. Venezia – S.C. Român Impex Prest S.R.L.- S.C. Eurocerad Internațional S.R.L.

„Este vorba de o investiție de peste 46 de milioane de lei, adică peste 460 de miliarde de lei vechi, care pleacă din E85 – Cirligele-Virtescoiu-Odobești. Este un drum județean important care va fi complet modernizat și reabilitat. Este o investiție care va fi finalizată anul viitor, chiar dacă are termenul de execuție a lucrărilor de 30 de luni. În afară de aceste drumuri, administrația județeană va continuă să înceapă lucrări de reabilitare și modernizare a unor drumuri județene în valoare de 200 de milioane de euro.

Unii oameni, care sunt înclinați mai mult să creadă minciună decât adevărul, spun că se lucrează cu fonduri europene mai mult la Oradea, de exemplu, dar noi, în Vrancea, numai la proiectul de apă și canalizare avem investiții de 248 de milioane de euro, iar în proiecte de drumuri juudetene avem investiții de 200 de milioane de euuro“, a declarat Marian Oprișan după semnarea ordinului de începere a lucrărilor la DJ 205 C, citat de Monitorul de Vrancea.

Marian Oprișan a adus războinici sikh, din India, să facă drumuri în Vrancea 7

Printre muncitorii aduși la eveniment se aflau și numeroși indieni sikh. Aceștia provin în principal din regiunea Punjab, care este împărțită între India și Pakistan.

Popor războinic şi religios prin definiţie, cu un cod social şi religios neaşteptat de profund şi de bogat în semnificaţii, sikhşii, căci despre ei este vorba au influenţat nu doar istoria şi prezentul Indiei, dar prin comunităţile stabilite în alte ţări, joacă un rol important în cadrul minorităţilor din ţările de adopţie. Misterioşi, exotici, ospitalieri, caracterizaţi de onoare şi echilibru, sikşii sunt un popor interesant şi captivant prin obiceiurile şi trăsăturile sale de caracter.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.