Marele Maestru al Marii Loji Naţionale a României: “Rădăcinile corupţiei de la noi se află în masonerie!” 3
Ultima Ora Justiție Politic Social

Marele Maestru al Marii Loji Naţionale a României: “Rădăcinile corupţiei de la noi se află în masonerie!”

În data de 24 ianuarie 1993 a avut loc redeşteptarea masoneriei din România, cu sprijin din exterior de la masoneriile americană şi italiană. De atunci, acestă organizaţie, care ar trebui să cuprindă elita României, s-a transformat într-o “masonerie degenerate, compromisă, coruptă, fără nici un ţel, fără nici o direcţie”. Cuvintele aparţin lui Viorel Dănacu, Marele Maestrul al Marii Loji Naţionale a României.  Acesta a cerut o audienţă la preşedintele Iohannis pentru a prezenta gravitatea situaţiei care periclitează siguranţa nţională.

Marele Maestru al Marii Loji Naţionale a României: “Rădăcinile corupţiei de la noi se află în masonerie!” 4

Pa 24 ianuarie 1993 a avut loc în Bucureşti, la Palatul Vernescu, Sala Oglinzilor, primul Convent Masonic în scop administrativ şi organizatoric din România post-decembristă. În perioada comunistă masoneria a fost scoasă în afara legii, iar masonii arestaţi.

Tot pe 24 ianuarie 1993 a fost momentul când americanii, prin Marea Lojă a Bazei NATO, au oferit masonilor românii daruri, garanţii şi 176 de diplome de gradul 32, la Cercul Militar din Bucureşti, ca imbold pentru dezvoltarea  acestei organizaţii discrete. Cu alte cuvinte, redeşteptarea masoneriiei autohtone a fost recunoscută la nivel international cu prilejul acelui Convent din 1993.

“Ghinionul este că aceste gesture simbolice au fost prost înţelese de mulţi dintre fraţii români, din neştiinţă sau voit, astfel că Masoneria Română a derapat de pe drumul său, ajungând astăzi la o masonerie degenerate, compromisă, coruptă, fără nici un ţel, fără nici o direcţie”, a declarat pentru Magna News Viorel Dănacu (33) Marele Maestrul al Marii Loji Naţionale a României.

Reamintim că în aunul 2002 a izbucnit un mare scandal în rândul masonilor, deoarece mulţi aveau dosare penale, iar în masonerie se intra pe şpagă. În acel moment, venerabilul Nicu Fillip a hotărât, împrună cu alţi masoni, să se desprindă într-o lojă separată.

“Deţin documente conform cărora membrii ai partidelor politice, membrii ai guvernului, oameni cu funţii în stat – cam jumătate din clasa politică – sunt masoni certaţi cu legea.  Ei se susţin unii pe alţii, se apără cu dinţii printr-o legătură incredibilă de interese tenebroase care periclitează siguranţa naţională. Rădăcinile corupţiei din România se află în masonerie. Am cerut audienţă la preşedintele Iohannis pentru a prezenta această situaţie foarte gravă”, a mai spus Viorel Dănacu.

Teoretic, Masoneria este o organizaţie discrete, care urmăreşte progresul omenirii

Francmasoneria, sau „masoneria“, este un ordin inițiatic discret ai cărui membri sunt înfrățiți prin idealuri comune morale, spirituale și sociale, prin inițierea conformă unui ritual comun, prin jurământul depus pe una din cărțile sfinte ale marilor religii.

Din masonerie fac parte elitele societăţii, iar scopul propus este progresul omenirii. Pentru realizarea acestui progres, masonii, “fraţii”, trebuie să se ajute între ei. Realizarea statului român modern, inclusiv Marea Unire din 1918, a fost, parţial, opera masoneriei autohtone.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.