Mănuşile lui Helmut Duckadam de la Sevilla
Mănuşile lui Helmut Duckadam de la Sevilla
Sport Ultima Ora

Mănuşile lui Helmut Duckadam de la Sevilla, cu care a apărat în 7 mai 1986, 4 penaltyuri, pentru ultima dată în România

Eroul de la Seviila, fostul portar al Stelei, câștigătoarea Cupei Campionilor Europeni, în 1986, Helmut Dukadam, și-a vândut mănușile la licitație cu suma de 3.000 de dolari.

Mănușile, lui Dukadam sunt expuse la Muzeul Fotbalului, până pe 2 octombrie, când vor fi returnater proprietarului.

“Din aprilie până în prezent aproximativ 20.000 de vizitatori, atât turişti români, precum şi străini, au putut admira în Bucureşti, pe Gabroveni 24, expoziţia temporară dedicată unui moment important din fotbal: meciul Steaua vs. Barcelona care a avut loc în Sevilla 1986.

Suntem bucuroşi că am reuşit să oferim vizitatorilor noştri, pentru care îi suntem recunoscători şi proprietarului actual al mânuşilor, oportunitatea de a vedea în cadrul acestei expoziţii cel mai important simbol al performanţei fotbalului românesc – mănuşile de poveste ale lui Helmut Duckadam”, a declarat Tiziana Gagiu, director executiv Muzeul Fotbalului.

Cu astea a apărat 4 penalty-uri la Sevilla
Cu astea a apărat 4 penalty-uri la Sevilla

Fanii sunt invitaţi să se bucure de un moment unic – este pentru ultima oară când pot vedea mănuşile lui Duckadam, din 2 octombrie acestea urmând să se întoarcă în colecţia proprietarului.

Evenimentul va avea loc duminică, de la ora 11:30, pe Gabroveni 24, iar vizitatorii vor putea lua parte la dezbaterea deschisă la care va participa şi Duckadam, având-o drept moderator pe jurnalista sportivă Ioana Cosma.

„Mă bucur că suporterii au ocazia să le vadă aici, în cel mai potrivit loc pentru celebrarea performanţelor fotbalului – Muzeul Fotbalului”, spunea Helmut Duckadam în luna aprilie, când mănuşile ajunseseră pentru prima oară, după 21 de ani, în România, la Muzeul Fotbalului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.