Mândrie imensă în PSD. ”Suntem campionul promovării femeilor în politică”
Ultima Ora Politic

Mândrie imensă în PSD. ”Suntem campionul promovării femeilor în politică”

Deputatul Aida-Cristina Căruceru, secretar al Comisiei juridice, de disciplină și imunități și vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați:

“La începutul acestei săptămâni, după o întârziere de neînțeles și de neacceptat, din punctul meu de vedere, generată de către președintele Klaus Iohannis, Guvernul României și-a completat componența. Cei trei noi miniștri sunt trei femei, ceea ce face ca, în prezent, o treime din membrii Cabinetului să fie femei: din 27 de membri ai Guvernului, opt sunt de gen feminin”, a arătat deputatul PSD Aida-Cristina Căruceru în declarația politică susținută miercuri, 12 iunie.

Deputatul PSD susține faptul că: ”Este una dintre cele mai accentuate prezențe feminine într-un executiv, de la 1989 încoace, și este o dovadă a progresismului demonstrat de către PSD prin promovarea activă și susținută a femeilor în poziții de răspundere. Și pentru că vorbim despre egalitatea de șanse, nu pot să nu menționez situația din Parlamentul României. În luna decembrie 2016, adică după alegerile parlamentare: dintr-un total de 465 de membri ai noului Legislativ, doar 64 erau femei. Doar state mici, precum Cipru, Malta, Croația sau Ungaria aveau mai puține femei în parlament. Din aceste 64 de femei parlamentar, un număr uluitor de 52 proveneau doar de la PSD. Este cea mai bună dovadă a faptului că PSD a avut, în mod constant, o abordare modernă, corectă și mai ales progresistă atunci când a venit vorba despre promovarea femeilor.

Lucrurile, însă, nu se opresc la Parlament sau la Guvern. PSD a dat dovadă, în plus, de angajamentul ferm pe care l-a luat față de egalitatea de gen: la cel mai recent Congres a fost aleasă o femeie drept președinte executiv, în persoana doamnei Dăncilă, iar acum partidul este condus de către dânsa. Nu este primul partid condus de o femeie, dar este cel mai mare. Mai mult, în urmă cu doar câteva zile, o altă femeie, doamna Rodica Nassar, a fost desemnată secretar general, ceea ce chiar reprezintă o premieră: niciun alt partid care să conteze nu a avut o femeie în acest post.  Am toată încrederea în colega mea, doamna Rodica Nassar și sunt convinsă că alături de președintele PSD, doamna Viorica Dăncilă, va accelera politica de promovare a femeilor.

Poate vă întrebați de ce contează aceste lucruri. Adică, de ce ar fi important ca femeile să fie puternic reprezentate în politică? Pentru că studiile au dovedit că femeile sunt mai potrivite în a motiva echipe multidisciplinare, pentru că femeile reușesc să obțină rezultate mai bune, folosind resurse mai puține. În același timp, femeile manager organizează cu grijă activitățile. Rar se întâmplă să aibă membri ai echipei care nu-și cunosc foarte bine îndatoririle și își aleg cu foarte multă grijă oamenii cu care lucrează. Toate acestea sunt motive foarte importante pentru care ar trebui să ne dorim cât mai multe femei în poziții de decizie și, implicit, în politică.”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.