Grevă în justiție
Grevă în justiție
Justiție Ultima Ora

ALERTĂ. După dascăli, cadre medicale, polițiști și magistrații anunță Grevă, timp de 3 zile

Magistrații Tribunalului Buzău anunță că timp de trei zile își vor întrerupe activitatea.

Astfel, magistrații nu vor munci în perioada 6-9 iunie în semn de protest față de modificările aduse modificări legate de pensionare din statutul magistratului.

„Solicită imperativ ca orice soluţie legislativă să fie urmarea dialogului loial între puterea judecătorească şi cea legislativă, pentru găsirea unor rezolvări care respectă predictibilitatea, garanţiile constituţionale şi demnitatea statutului de judecător.

Solicită ferm ca modificările legislative preconizate să nu afecteze drepturile magistraţilor aflaţi în funcţii şi orice eventuală modificare a vârstei de pensionare să producă efecte exclusiv în privinţa judecătorilor recrutaţi sub imperiul noilor reglementări ce trebuie, în mod imperativ, corelate cu ritmul îmbunătăţirii condiţiilor de muncă.

Solicită imperativ asigurarea resurselor materiale şi umane necesare unei normale organizări a activităţii instanţelor de judecată, în scopul respectării drepturilor la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil”, se arată în comunicatul transmis de Tribunalul Buzău.

3 zile de grevă la Tribunalul Buzău
3 zile de grevă la Tribunalul Buzău

De asemenea, magistraţii anunţă că susţin demersurile legale pe care le vor întreprinde personalul auxiliar de specialitate şi personalul conex din instanţe faţă de proiectul de lege privind pensiile de serviciu, „inclusiv sub forma protestului”, informează Tribunalul Buzău.

Vor fi, însă, organizate şedinţe de judecată în cauze în care sunt judecate persoane în stare de detenţie, pentru măsuri preventive, drepturi şi libertăţi, ordine de protecţie, ordonanţe preşedinţiale sau probleme legate de minori şi familie.

Totodată Tribunalul Buzău anunţă că va organiza o nouă adunare a judecătorilor pe 8 iunie „pentru reanalizarea situaţiei care a generat protestul”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.