Macovie îl dă în vileag pe Toader: ministrul mânărește numirea procurorilor europeni români
Ultima Ora Justiție Politic Social

Macovie îl dă în vileag pe Toader: ministrul mânărește numirea procurorilor europeni români

Europarlamentarul Monica Macovei anunță că: „În OUG 8/2019 nu se mai regăsesc următoarele cerinţe esenţiale ale Regulamentului EPPO pentru desemnarea procurorilor europeni:

a). experienţă în ceea ce priveşte investigaţiile financiareb). experienţă în cooperarea judiciară internaţională în materie penalăc). garanţiile de independenţă ale procurorilor

Eliminând aceste cerinţe, Toader arată că vrea să trimită la EPPO procurori fără experienţă şi subordonaţi politic lui, de tipul Adina Florea: „nu am fost niciodată un procuror independent”.

Este evident că este intenţionat şi nu a fost corectat în anunţul detaliat cu condiţiile de înscriere la concurs, publicat de Ministerul Justiţiei.

14 martie este ultima zi în care procurorii pot să-şi depună candidaturile. Toader şi Guvernul au timp să modifice OUG pentru a nu încălca Regulamentul EPPO.

Toader trebuie să plece din fruntea comisiei care face selecţia, aşa cum am cerut încă din august 2018. Un avocat al infractorilor nu poate să aleagă obiectiv candidaţii pentru funcţia de procurori europeni.”, susține Monica Macovei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.