gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar a fost adoptat în Camera Deputaților
Proiect de lege respins. Deputații care săvârșesc abateri grave nu scapă de suspendare
Ultima Ora Politic Social

Luni este dezbătută Legea Pensiilor în Camera Deputaţilor

Deputaţii vor dezbate luni Legea Pensiilor, după ce aceasta a fost respinsă săptămâna trecută în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi. Legea urmează să fie votată miercuri.

Preşedintele şedinţei de Senat a declarat că din cauza lipsei unui senator, în urma demisiei lui Traian Băsescu, nu a fost obţinut acest număr.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că asigură românii de faptul că în Camera Deputaţilor, proiectul va fi dezbătut şi aprobat. Budăi a subliniat că legea este „bună” pentru pensionarii din România.

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că aceasta va fi adoptată în Camera Deputaţilor şi a dat asigurări că pensionarii vor avea mărit punctul de pensie de la 1 septembrie.

Premierul a adăugat că va discuta cu preşedintele Camerei Deputaţilor privind o eventuală amânare a proiectului până în toamnă.

Preşedintele interimar al PSD a declarat că de la 1 septembrie va fi majorat punctul de pensie.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, că pensiile nu sunt în pericol, iar recalcularea acestora se va desfăşura în continuare, chiar dacă Legea Pensiilor a fost respinsă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.