Premierul Marcel Ciolacu vrea să aducă 15 miliarde de euro din Qatar
Premierul Marcel Ciolacu vrea să aducă 15 miliarde de euro din Qatar
Exclusiv Social Ultima Ora

ALERTĂ. DOCUMENT. 100.000 de români riscă să rămână fără bani. Scrisoare deschisă adresată lui Marcel Ciolacu

Asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități grave, peste 100.000 de români, au fost excluși de Guvernul Ciolacu de la creșterea lefurilor,  prevăzute în schema de majorări salariale prevăzută pentru angajații din familia ocupațională Sănătate și Asistență Socială.

Această decizie a Guvernului Ciolacu, nu numai că contravine recomandărilor Consiliului Economic și Social, dar și ignoră rolul esențial pe care asistenții personali îl joacă în îngrijirea persoanelor dependente sau vulnerabile.

”Partidul România în Acțiune trage un semnal de alarmă în privința asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități grave

În contextul recentelor prevederi ale O.U.G. nr. 19/2024, Partidul România în Acțiune își exprimă profunda preocupare și nemulțumire față de decizia Guvernului de a exclude asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități grave din schema de majorări salariale prevăzută pentru angajații din familia ocupațională Sănătate și Asistență Socială.

Această decizie nu numai că contravine recomandărilor Consiliului Economic și Social, dar și ignoră rolul esențial pe care asistenții personali îl joacă în îngrijirea persoanelor dependente sau vulnerabile.

“Susținem cu tărie necesitatea unei politici echitabile și integrate de salarizare, care să recunoască și să valorizeze contribuția tuturor profesioniștilor din sănătate și asistență socială, inclusiv a asistenților personali.

Ei sunt pilonii pe care se sprijină eforturile de dezinstituționalizare și integrare socială a persoanelor cu nevoi speciale și, prin urmare, trebuie să beneficieze de condiții de muncă și remunerare corespunzătoare”, afirmă Mihai Apostolache, președintele Partidului România în Acțiune.

Mihai Apostolache, președintele partidului România în Acțiune
Mihai Apostolache, președintele partidului România în Acțiune

Prin această excludere, Guvernul nu doar că dezavantajează o categorie profesională vitală, dar și pune în pericol principiul ocrotirii copiilor și al persoanelor adulte cu dizabilități, principiu la care Partidul România în Acțiune ține în mod deosebit.

Această decizie riscă să submineze eforturile de prevenire a institutionalizării, afectând calitatea serviciilor de asistență socială și sănătate oferite.

Partidul România în Acțiune solicită Guvernului revizuirea urgentă a acestei decizii, în spiritul justiției sociale și al respectării drepturilor tuturor lucrătorilor din domeniul asistenței sociale.

De asemenea, ne angajăm să susținem inițiative legislative care să asigure o salarizare echitabilă și recunoașterea adecvată a tuturor profesioniștilor din sectorul sănătate și asistență socială, reflectând astfel valorile de bază ale Partidului România în Acțiune: egalitate, dreptate socială și sprijinirea celor mai vulnerabili membri ai societății noastre.

Partidul România în Acțiune va continua să lupte pentru drepturile tuturor angajaților din sănătate și asistență socială și să promoveze politici care să sprijine dezvoltarea unui sistem de sănătate și asistență socială robust, echitabil și inclusiv, în serviciul tuturor cetățenilor României.

Scrisoarea trimisă premierului Ciolacu
Scrisoarea trimisă premierului Ciolacu
Sindicaliștii i-au scris șefului Guvernului
Sindicaliștii i-au scris șefului Guvernului

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.