Ludovic Orban sare în apărarea protestatarilor. ”Au fost cât se poate de civilizați”
Ultima Ora Politic

Ludovic Orban sare în apărarea protestatarilor. ”Au fost cât se poate de civilizați”

 Ludovic Orban a declarat, luni, că manifestările spontane apărute în timpul mitingurilor PSD de la Iași și Galați au fost civilizate și nu au generat agresiuni. Președintele PNL a adăugat că Liviu Dragnea e cel care a fost huiduit, nu militanții PSD.

„L-au huiduit pe Dragnea, nu pe militanții PSD. Mie mi s-a părut că manifestația anti-PSD și de la Iași și de la Galați a fost o manifestație cât se poate de civilizată, nu a apărut nicio formă de violență, nu a apărut nicio formă de lezare a ordinii publice, ca urmare a acestor manifestații și este normal ca oamenii care s-au săturat de PSD, să iasă în stradă și să își manifeste această poziție clară, categorică, ba chiar îi felicit și pe ieșeni, care au reușit să-l arunce pe Dragnea de două ori de la Iași, iar gălățenii care au ieșit normal, natural , spontan, practic și-au manifestat, și-au exprimat poziția publică fără niciun fel de violență, fără niciun fel de agresivitate, arătând în schimb, foarte clar, că s-au săturat de Dragnea”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

Acesta a mai spus că agresiunea vine din partea PSD asupra românilor, din cauza acțiunilor făcute în timpul de guvernare.

„Agresiunea la care sunt supuși cetățenii României provine din partea puterii, din partea lui Dragnea, a PSD-ului, care nu mai au curajul să iasă în lume, care se feresc de cetățenii români, care se înconjoară cu cordoane de jandarmi, care folosesc forțele de ordine publică ca să reprime orice manifestare a cetățenilor în această țară, nu cetățenii comit agresiuni. Nu s-a întâmplat în nicio țară ca cetățenii să fie aceia care să comită agresiuni iar cel puțin manifestațiile organizate de noi, organizările spontane, manifestările spontane care au apărut atunci când au fost mitingurile PSD-ului, au fost cât se poate de civilizate și nu au pus în niciun fel în pericol ordinea publică și nu au generat niciun fel de agresiuni”, a conchis Orban.

PSD a organizat, joia trecută, la Iaşi un miting, cu ocazia celebrării Zilei Europei. Manifestaţia a avut loc în aceeaşi zi cu Summitul liderilor UE de la Sibiu. Liviu Dragnea a afirmat, după ce dintre simpatizanţii PSD s-au auzit câteva huiduieli, spunând că „derbedeii” umblă pentru că PSD e cel mai mare partid, dar cei mai mulţi se uită la măsurile luate.

Ulterior, Liviu Dragnea a acuzat că în locul unde erau manifestațiile împotriva PSD au fost găsite jointuri, spunând că a rămas șocat cum niște tineri cu ochii injectați au luat un om bătrân la bătaie. Liderul social-democrat a adăugat că erau bătăuși la mitingurile partidului, în spatele cărora se ascund Klaus Iohannis și PNL.

Dragnea a mai spus că speră ca simpatizanții PSD care participă la manifestații să se abțină să discute cu aceștia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.