Ludovic Orban o desființează pe Olguța Vasilescu. ”Guvernul vrea să dea OUG pentru Olguța”
î
Ultima Ora Politic

Ludovic Orban o desființează pe Olguța Vasilescu. ”Guvernul vrea să dea OUG pentru Olguța”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că PSD trebuie să înţeleagă că trebuie să vină cu o altă propunere pentru Ministerul Dezvoltării, susţinând că reprezintă „o încăpăţânare” nominalizarea de trei ori a Olguţei Vasilescu pentru acest portofoliu.

„Nu ştiu de ce a fost nevoie să fie retrimisă propunerea în condiţiile în care preşedintele Iohannis a refuzat numirea doamnei Vasilescu. Să vină cu alţi candidaţi. Am auzit o declaraţie că Guvernul vrea să dea o ordonanţă de urgenţă ca să o pună pe Olguţa Vasilescu ministru. Cred că guvernarea prin actele normative cu dedicare personală trebuie să înceteze. Nu putem da acte normative ca să-i găsim un loc de muncă doamnei Olguţa Vasilescu. Cum ar arăta o OUG pentru găsirea unui loc de muncă pentru Olguţa Vasilescu? Trebuie să înţeleagă că trebuie să vină cu o altă propunere, de preferinţă cu un om care să aibă expertiză în domeniu, care să cunoască cu adevărat problematica şi care să aibă capacitatea să rezolve problemele grave care există în domeniile de activitate”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului, conform agerpres.ro.

El a adăugat că este de preferat ca premierul să-l consulte pe preşedinte când va face o nouă nominalizare pentru acest portofoliu. „În cazul de faţă, preşedintele a folosit acest argument (al lipsei de expertiză – n.r). Deci, acest argument chiar funcţionează în domeniu. Asta e o încăpăţânare a PSD. Chiar nu găseşte PSD alţi candidaţi? Sigur, nu mai sperăm la niciun fel de candidat serios la vreun portofoliu ministerial după cei 71 de habarnişti cu care a populat conducerea ministerelor în ultimii doi ani şi ceva actuala guvernare. Să caute un alt candidat şi de preferinţă premierul să şi îl consulte pe preşedinte înainte de a formula o propunere privitor la acest candidat şi la condiţiile pe care trebui să le îndeplinească acest candidat”, a explicat liderul PNL. Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care anunţă respingerea numirii Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii