Orban pregătește cea mai mare lovitură pentru PSD. Partidul lui Ciolacu va fi istorie
Orban pregătește cea mai mare lovitură pentru PSD. Partidul lui Ciolacu va fi istorie
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic Social

Ludovic Orban mai dă un mesaj care dă fiori PSD. Vom lupta împotriva dictaturii

Premierul Ludovic Orban  a transmis de la tribuna Parlamentului, cu ocazia comemorării a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie, că el și miniștrii săi vor veghea ca idealurile de atunci să fie îndeplinite.

”Nimeni nu are dreptul să mai împingă țara spre dictatură și vă asigur, dragi români, că eu și miniștrii din Guvern vom sta de veghe pentru România pe care am început să o reclădim cu trei decenii în urmă, transmite Ludovic Orban cu prilejul Zilei Solidarității Naționale împotriva Dictaturii.

Cu exact 30 de ani în urmă, la Timișoara începea prăbușirea ultimei dictaturi din România, unde primii contestatari ai regimului comunist au plătit cu sânge curajul de a spune nu statului totalitar.

Era doar începutul unei solidarizări fără precedent a societății românești împotriva unui sistem care aproape îngenunchease un întreg popor, privându-l chiar și de cele mai elementare drepturi. Primii români care s-au ridicat în 1989 împotriva dictaturii ceaușiste au crezut în puterea solidarității, în principiile democrației, și-au cerut dreptul la libertate și s-au exprimat împotriva oricărei ideologii totalitare.

Ziua de 16 decembrie, pe care o celebrăm acum ca Ziua Solidarității Naționale împotriva Dictaturii, este un omagiu adus celor căzuți victime ale totalitarismului în România, dar și un angajament pe care românii și l-au asumat de a nu lăsa ca astfel de experiențe dureroase ale istoriei să se mai repete vreodată. Nu trebuie și nu putem uita cum democrația a fost călcată în picioare zeci de ani.

România s-a schimbat de atunci, și-a exprimat ferm opțiunea pro-europeană și este un partener apreciat în cadrul Alianței Nord-Atlantice – acesta este drumul pe care ni l-am ales după căderea comunismului și garanția că nu ne vom mai întoarce niciodată spre dictatură.

Istoria ne-a dat o șansă pe care, ca prim-ministru, sunt hotărât să o apăr în beneficiul românilor. Încercările unora de a ne întoarce spre practici antidemocratice au fost sancționate drastic anul acesta, prin votul electoratului. Nimeni nu are dreptul să mai împingă țara spre dictatură și vă asigur, dragi români, că eu și miniștrii din Guvern vom sta de veghe pentru România pe care am început să o reclădim cu trei decenii în urmă.

Respect pentru valorile democrației!”, transmite Ludovic Orban.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.