Victor Ponta, atac dur la Ludovic Orban: ”Un combinator politic, mincinos, prefăcut şi iresponsabil”
Zi de negocieri pentru Ludovic Orban. Cu ce partide se va întâlni astăzi
Ultima Ora Politic

Ludovic Orban, LOVIT de Tribunalul București. Trebuie să plătească daune morale

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, marți, că va face apel în privința deciziei Tribunalului București de a-i plăti daune morale deputatului PSD Iulian Iancu. Social-democratul l-a dat în judecată pe Orban, după ce acesta a afirmat că Iancu este „omul Gazprom”.

„Voi face apel și voi prezenta documente suplimentare. Practic, eu am făcut o declarație politică legată de domnul Ianucu, că e omul Gazprom-ului, în condițiile în care e un lucru recunoscut de el, că a avut o relație speială cu Gazprom. Eu am considerat că fiind declarații politice, nu am vrut să aduc toate argumentele și toate documentele și toate dovezile, dar acum le voi furniza. Voi face apel și vo prezenta toate informațiile pe care le am”, a declarat pentru MEDIAFAX Ludovic Orban.

Președintele PNL susține că decizia Tribunalului București e „ușor stranie”.

„Acum, mi se pare ușor stranie decizia Tribunalului pentru că nu poți pentru declarații politice să pui pe cineva să plătească bani, în condițiile în care nici măcar nu poți spune că era o declaratție politică care să-i aducă atingeri domnului Iancu. Dânsul s-a simțit cu musca pe căciulă”, a afirmat șeful PNL.

Iancu l-a dat în judecată pe Orban la începutul anului trecut, la Tribunalul București, pe motiv că liberalul l-a acuzat că reprezintă interesele Gazprom. Tribunalul a hotărât, luni, că Orban trebuie să plătească 20.000 le daune morale, însă decizia este cu drept de apel. „Admite în parte cererea formulată de reclamantul Iancu Iulian împotriva pârâtului Orban Ludovic. Obligă pe pârât către reclamant la plata sumei de 20.000 lei daune morale. Obligă pe pârât către reclamant la plata sumei de 100 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea privind calea de atac se depune la Tribunalul Bucureşti”, s-a pronunțat instituția.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.