Victor Ponta, atac dur la Ludovic Orban: ”Un combinator politic, mincinos, prefăcut şi iresponsabil”
Zi de negocieri pentru Ludovic Orban. Cu ce partide se va întâlni astăzi
Ultima Ora Politic

Ludovic Orban, DIVULGĂ posibilele variante după picarea Guvernului Dăncilă

Ludovic Orban, DIVULGĂ posibilele variante după picarea Guvernului Dăncilă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că el este propunerea partidului pentru funcţia de premier, dar a spus că liberalii vor susţine cea mai bună formulă de guvernare, dacă moţiunea de cenzură trece. Orban a apreciat că, în cazul căderii Guvernului, cea mai bună soluţie ar fi alegerile anticipate. Victor Ponta a declarat de mai multe ori că nu ar susţine un guvern condus de Orban, în condiţiile în care voturile parlamentarilor din Pro România ar fi cruciale în demersul de schimbare a guvernului.

Liderul PNL a declarat că au fost purtate discuţii cu o mulţime de parlamentari din zona majorităţii guvernamentale, într-o încercare sistematică de a-i determina să voteze, nu conform ordinelor de partid şi intereselor personale ale lui Liviu Dragnea, ci să voteze conform propriei conştiinţe şi conform intereselor fundamentale ale României.

”Noi ne vom bate până la momentul votului moţiunii de cenzură să convingem cât mai mulţi parlamentari să voteze această moţiune de cenzură pentru a creşte şansele de adoptare a moţiunii”, a subliniat Orban, potrivit news.ro.

Întrebat care este propunerea de premier, Ludovic Orban a răspuns:  „Decizia Partidului Naţional Liberal este foarte clară, este luată în Consiliul Naţional, candidatul la funcţia de prim-ministru este preşedintele partidului.”

Chestionat de ce PNL nu susţine un premier agreat de toată opoziţia, Orban a replicat: ”Obiectivul nostru fundamental este să dărâmăm acest guvern. Orice formulă de guvernare care se va forma, evident că vom susţine cea mai bună formulă care este din punctul nostru de vedere şi evident care poate să beneficieze de sprijinul unei majorităţi parlamentare. Deşi eu vă spun că cea mai bună soluţie pentru România, în cazul căderii guvernului, este reîntoarcerea la popor, pentru că opţiunile politice s-au modificat dramatic în raport cu opţiunile politice care au fost exprimate la alegerile din 2016. De regulă, când se întâmplă aşa ceva în democraţiile normale din lumea asta, se ajunge la alegeri anticipate pentru a reseta practic parlamentul şi mai ales a reconferi legitimitate instituţiilor care exercită puterea în România”.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii