Ultima oră. România nu recunoaște noul Guvern de la Chișinău
Meleșcanu, întâlnire cu ambasadorul Regatului Maroc, Hassan Abouyoub
Ultima Ora Politic

Ludovic Orban a izbucnit în urma voturilor împotriva lui Kovesi. ”Meleșcanu să își dea demisia, să-i retragem cetățenia”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat joi că liberalii solicită să fie făcut public mandatul reprezentantului României în COREPER privind votul în cazul candidaturii Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European, arătând că în cazul în care acest mandat a vizat un vot împotrivă, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, şi ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, ar trebui să demisioneze. 

„Ar trebui să-i retragem cetăţenia română şi să ceară cetăţenie candidatului cu care a votat. Mie mi se pare de noaptea minţii pentru orice reprezentant al României să nu susţină un candidat al României pentru orice funcţie importantă, mai ales o funcţie de conducere la nivel european, cum este funcţia de procuror-şef al Parchetului European, să existe român care să nu sprijine candidatura unui român. Este o lipsă de patriotism, este chiar o trădare. Noi o să solicităm şi în scris să fie făcut public mandatul pe care l-a primit reprezentantul României în COREPER din partea MAE, iar dacă acest mandat a fost pentru a vota împotriva candidatului României, cu siguranţă, atât Teodor Meleşcanu, cât şi Ciamba trebuie să-şi dea demisia imediat”, a spus Orban într-o conferinţă de presă, conform agerpres.ro.

El a precizat că procedura în cazul desemnării procurorului-şef al Parchetului European va continua şi că hotărâtoare va fi poziţionarea comisiilor Parlamentului European. „În cazul, foarte plauzibil, în care candidatul român va ieşi pe primul loc în urma evaluărilor din comisiile Parlamentului European, cu siguranţă va fi necesară o negociere, iar ulterior va fi necesar votul plenului Parlamentului European”, a spus Orban. El s-a declarat optimist cu privire la candidatura Laurei Codruţa Kovesi. „Suntem optimişti şi suntem angajaţi în furnizarea de argumente în favoarea candidatului român către toţi parlamentarii români care sunt implicaţi în procedura de selecţie, pentru că trebuie să combatem dezinformările mizerabile care au fost făcute de reprezentanţii coaliţiei majoritare, PSD şi ALDE”, a conchis preşedintele PNL.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii