Lucrările la Podul peste Prut de la Ungheni sunt blocate din cauza obţinerii Acordului de mediu 1
Uluitor. Un moldovean a trecut înot Prutul. Voia să ajungă în Franța
Ultima Ora Politic Social

Lucrările la Podul peste Prut de la Ungheni sunt blocate din cauza obţinerii Acordului de mediu

Lucrarea de infrastructură Podul peste Prut de la Ungheni înregistrează un blocaj generat de obţinerea Acordului de mediu, susţine ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în răspunsul la o interpelare parlamentară trimisă de deputatul PSD Bacău Elena Hărătău, pe tema blocării lucrărilor din infrastructura autohtonă de transport. Ministrul Transporturilor a mai adăugat că în vederea continuării procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) laşi a solicitat emiterea unei Hotărâri de Guvern prin care obiectivul „Pod peste Prut la Ungheni” să fie declarat „obiectiv care vizează asigurarea securităţii naţionale, asigurarea securităţii, sănătăţii oamenilor şi animalelor”.

„Pentru ca lucrările Podului de la Ungheni să poată fi demarate, este necesar un Acord între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind aspectele tehnice, financiare, juridice şi organizatorice, referitoare la construirea, exploatarea, întreţinerea şi repararea podului rutier de frontieră între cele două state peste râul Prut, între localităţile Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova). În prezent, Ministerul Transporturilor împreună cu CNAIR S.A. întreprind demersurile necesare pentru semnarea Memorandumului şi Acordului între cele două Guverne. Menţionăm că aprobarea şi semnarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova trebuie realizată înaintea expirării acordului de prelungire a termenului până la care pot fi depuse documentele necesare pentru continuarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul „Pod peste Prut la Ungheni”, din partea APM laşi, respectiv decembrie 2019”, a mai subliniat Răzvan Cuc, în răspunsul oferit deputatului Elena Hărătău.

Conform aceluiaşi document, ministrul Cuc a precizat că Aeroporturile aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor sunt Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu, Aeroportul Internaţional Timişoara-Traian Vuia şi Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa. „Nu au fost identificate blocaje în proiectele de investiţii derulate de aceste aeroporturi, întârzierile care au apărut în derularea unor proiecte de investiţii au fost cauzate în special de procedurile de achiziţie a serviciilor de proiectare şi execuţie”, a concluzionat ministrul Transporturilor, conform unui comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.