Ambasadoarea Olandei a răbufnit după anunțul Ordonanțelor lui Tudorel Toader. A mers la sediul ministrului
Ultima oră. Tudorel Toader, internat de urgență la Neurochirurgie
Ultima Ora Politic

LOVITURĂ pentru Tudorel Toader. Petiție online pentru modificarea legii recursului compensatoriu

LOVITURĂ pentru Tudorel Toader. Petiție online pentru modificarea legii recursului compensatoriu

 O petiție pentru modificarea legii recursului compensatoriu, „care a dus la eliberarea timpurie a circa 11.000 de deținuți”, a fost lansată, în mediul online, de deputatul PNL Florin Roman. Semnăturile și comentariile vor fi trimise lui Dragnea și Tăriceanu, susține parlamentarul, conform mediafax.ro

Deputatul PNL a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, că PNL face demersuri pentru a depune la Parlament un proiect de lege care să interzică eliberarea „infractorilor violenți” în baza legii regimului compensatoriu.

În acest scop, deputatul albaiulian a inițiat petiția și îi îndeamnă pe cetățeni să o semneze și să o distribuie.

”Dorim ca listele de semnături să susțină moțiunea simplă anunțată împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, principalul vinovat de faptul că România a ajuns un rai al infractorilor. Regimul compensatoriu a dus la eliberarea timpurie a circa 11.000 de deținuți. Dintre aceștia, aproximativ 700 s-au reîntors în penitenciare și circa 200 au comis noi infracțiuni violente: crime, tentative de crimă, viol, tentativă de viol sau tâlharii. Imaginile acestor drame au produs un puternic impact emoțional în rândul opiniei publice. Semnăturile, dar și comentariile dumneavoastră vor fi înaintate și președinților Camerei Deputaților și Senatului, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu Tăriceanu, complici morali ai crimelor, violurilor și tâlhăriilor care generează nesiguranța pentru fiecare cetățean român. Dorim, prin acest demers, ca vocea străzii să ajungă și să se audă în Parlamentul României, locul în care majoritatea PSD-ALDE s-a baricadat cu singurul scop de a-și scăpa liderii corupți de pușcărie”, arată parlamentarul liberal.

Președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Guvernului o analiză urgentă și soluții legate de recursul compensatoriu, susținând că nimeni nu trebuie să se teamă și siguranța cetățeanului român nu este negociabilă.

În replică, PSD a transmis, miercuri pe Facebook, că președintele Klaus Iohannis a promulgat legea recursului compensatoriu fără a o contesta la Curtea Constituțională sau să o trimită la reexaminare în Parlament, precizând că „doar vinovații nu vor să fie căutați vinovații”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.