Lovitură pentru Teodosie Petrescu
Lovitură pentru Teodosie Petrescu
Social Ultima Ora

Lovitură pentru Teodosie Petrescu. Arhiepiscopul Tomisului spune că rămâne supus Patriarhului Daniel

Chemat la judecata Sinodului Bisericii Ortodoxe, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie spune că vrea pace cu Patriarhul Daniel, căruia îi rămâne sub ascultare.

Arhiepiscopia transmite că IPS Teodosie „rămâne în deplină ascultare” față de Patriarhul Daniel și față de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și acuză „zbateri nepotrivite și lipsite de temei ale diferitelor cercuri de influență nebisericești de a stârni un conflict între Patriarhia Română și Arhiepiscopia Tomisului”.

Sfântul Sinod
Sfântul Sinod

Zbateri nepotrivite și lipsite de temei ale diferitelor cercuri de influență nebisericești de a stârni un conflict între Patriarhia Română și Arhiepiscopia Tomisului”.

„În legătură cu anularea mitingului societății civile în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului programat sâmbătă, 10 februarie 2024, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

  • 1. Arhiepiscopia Tomisului mulțumește organizatorilor pentru că au dat curs rugăminții și îndemnului părintesc al Înaltpreasfințitului Teodosie de a renunța la marș și de a i se alătura ierarhului Tomisului în rugăciune la hramul bisericii „Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie” din Constanța. Prezența lor alături de soborul de arhierei a oferit mai multă solemnitate evenimentului care s-a desfășurat în cele mai bune condiții și a evitat, măcar în parte, interpretările insinuante menite să devieze atenția publică de pe un demers în interesul restabilirii adevărului privind Mitropolia Tomisului pe o presupusă „răzvrătire” a Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie.
  • 2. Subliniem din nou faptul că Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a știut de miting până la apariția știrii transmise de organizatori în mediul online. În legătură cu aceasta, Arhiepiscopia Tomisului a emis comunicatul din 8.02.2024.
  • 3. Așa cum a subliniat în toate ocaziile, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie rămâne în deplină ascultare față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și față de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Considerăm nepotrivite și lipsite de temei zbaterile diferitelor cercuri de influență nebisericești de a stârni un conflict între Patriarhia Română și Arhiepiscopia Tomisului.
  • 4. În ciuda tuturor eforturilor de a se trece în umbră și eventual, în uitare, un adevăr atât de important pentru Biserica Ortodoxă Română și pentru neamul pe care îl păstorește precum dreptul istoric al mitropoliei Tomisului, Arhiepiscopia Tomisului, în calitatea ei de unică succesoare a acestui tron păstoresc, nu va înceta să își exercite atribuțiile, în limitele statutare și regulamentare, pentru a oferi tuturor, oricând și pretutindeni, argumentația atât de bogată a propriei descendențe”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.