Scrisoare incendiară din Parlament pentru Teodor Meleșcanu. Va fi demis
Răsturnare de situație? Lui Meleșcanu îi surâde ideea de a intra în PSD
Ultima Ora Politic

Lovitură pentru Tăriceanu. Meleșcanu consideră un favor pentru ALDE acceptarea șefiei Senatului

Teodor Meleșcanu a declarat, despre faptul că a acceptat să fie propunerea PSD pentru șefia Senatului, că prin acest lucru ALDE ar obține garanția vă va fi tratat corect, precizând că nu mereu partidul a avut parte de un tratament corect.

„(ALDE – n.r.) Are garanția că va fi tratat corect, ca și toți ceilalți. Nu întotdeauna a fost”, a afirmat Teodor Meleșcanu, înainte să intre la ședința Biroului Politic Central al ALDE, marți, la Parlament.

Întrebat de ce nu a renunțat la susținerea PSD pentru șefia Senatului, deși Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut acest lucru, Meleșcanu a răspuns: „Am crezut că este o chestiune foarte importantă și necesară”. Chestionat mai departe dacă va demisiona din ALDE, fostul ministru de Externe a replicat: „Nu știu. Eu nu am văzut-o”.

Biroul Politic Central al ALDE s-a reunit, la ora transmiterii acestei știri, în ședință la Parlament.

Grupul senatorilor PSD a decis, luni, să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului. Premierul și liderul PSD Viorica Dăncilă a explicat că locul a aparținut ALDE, iar PSD vrea să fie corect și să respecte acest lucru.

Cu toate acestea, plenul Senatului nu a votat încă propunerile pentru șefia Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a discutat cu Teodor Meleșcanu, duminică seara, și nu i-a transmis nimic în legătură cu intenția PSD de a îl propune la șefia Senatului.

Liderii ALDE s-au întrunit, marți, la ora 11.00, în contextul unor nemulțumiri în partid legate de alianța cu Pro România și propunea lui Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.