Taxele mari împiedică investițiile românești. Se va reduce taxa pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol
Proiect de lege: unii români vor fi scutiți de taxe
Ultima Ora Politic

Lovitură pentru români. Guvernul PSD apelează la TAXE mai MARI în urma deficitului bugetar scăzut

Lovitură pentru români. Guvernul PSD apelează la TAXE mai MARI în urma deficitului bugetar scăzut

Senatorul PNL, Florin Cîțu, a declarat, luni, că în septembrie și octombrie, deficitul bugetar ar trebui să scadă cu opt miliarde de lei, iar PSD va apela astfel la o manipulare a acestuia, pentru a nu tăia din cheltuieli. Liberalul susține că românii vor plăti taxe mai mari.

Guvernul vrea să dea țeapă populației prin ”Centenar”.

„Urmează manipularea pe deficitul bugetar. Ultimele două luni ale anului cresc deficitul bugetar cu două puncte procentuale din PIB. Aproximativ. Asta este structură economiei, ăștia sunt -experții- de la finanțe. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că în septembrie și octombrie, deficitul bugetar trebuie să scadă (venituri mai mari sau cheltuieli mai mici) cu aproximativ opt miliarde lei. Asta este situația acum”, a scris senatorul PNL, Florin Cîțu, luni pe Facebook.

Acesta afirmă că PSD nu va tăia din cheltuieli și investiții, iar oamenii vor plăti taxe mai mari și mai multe.

„Ce urmează? PSD nu taie din cheltuieli, au prea multe promisiuni de satisfăcut și prea mult de furat. A tot tăiat de la investiții. La rectificarea bugetară le-au redus cu două miliarde lei. Așa că urmează operațiunea de manipulare -un deficit bugetar de 3.4% din PIB nu este un capăt de țara. Se întâmplă și la case mai mari. Bugetul de anul viitor va arată un deficit bugetar în scădere, etc. Acum știți ce urmează și de ce o să plătim taxe mai mari și mai multe”, a adăugat Cîțu.

Deficitul bugetar a fost de 14,6 miliarde de lei, respectiv 1,54% din Produsul Intern Brut (PIB), în primele opt luni ale acestui an, o valoare cu 124,6% mai mare decât cea consemnată la aceeași dată a anului trecut și o pondere din PIB dublă, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice. În primele opt luni ale acestui an, veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 13,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 182,4 miliarde lei, reprezentând 19,3% din PIB, în timp ce cheltuielile bugetului general consolidat s-au majorat cu 18%, la 196,9 miliarde lei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.