Fără precedent în 20 de ani – crunta indolență a PSD-ALDE ține România fără buget de stat pe anul în curs
Ultima Ora Politic

LOVITURĂ pentru PSD-ALDE. Liberalii pregătesc o SESIUNE EXTRAORDINARĂ pentru a opri măsurile fiscale

LOVITURĂ pentru PSD-ALDE. Liberalii pregătesc o SESIUNE EXTRAORDINARĂ pentru a opri măsurile fiscale

Liberalii au înregistrat la Parlament o solicitare de convocare a unei sesiune extraordinare pentru respingerea OUG privind măsurile fiscale, a anunțat liderul deputaților PNL Raluca Turcan. În cazul unui refuz, PNL va începe să strângă în acest sens semnături de la parlamentari.

„Partidul Național Liberal a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru dezbaterea și respingerea OUG 114/2018, ordonanța lăcomiei, abrogarea sau modificarea legii recursului compensatoriu și dezbaterea și aprobarea bugetului de stat pentru anul 2019. În cazul în care conducerile celor două camere ale Parlamentului refuză să convoace o sesiunea extraordinară, PNL demarează strângerea de semnături necesare pentru convocare, la solicitarea unei treimi din numărul total al deputaților și senatorilor, așa cum prevăd Regulamentele celor două Camere și Constitutia Romaniei”, a anunțat liderul deputaților PNL Raluca Turcan, într-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

În cererea formulată și depusă la birourile permanente ale Camerelor Parlamentului, liberalii solicită dezbaterea și respingerea în procedură de urgență a OUG privind măsurile fiscale care include și „taxa pe lăcomie” pentru bănci, în sesiunea extraordinară.

„De asemenea, PNL solicită conducerii celor două Camere ale Parlamentului dezbaterea în procedură de urgență a proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.114/2018 și RESPINGEREA acestuia. Astazi am înregistrat la BP a Camerei Deputaților și Senatului aceasta solicitare PNL consideră obligatorie demiterea autorilor ordonanței dezastruoase pentru economia României: Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici.”, a completat Turcan.

Liderul deputaților PNL a vorbit și despre efectele ordonanței de urgență 114/2018 adoptată de Guvern la finalul anului precedent: „- Cursul Euro a ajuns la cel mai mare nivel din istorie, apăsând direct pe buzunarele românilor; – Sistemul energetic este aproape în colaps – termocentralele au rămas fără cărbuni și importăm curent electric la prețuri uriașe; – Băncile străine scot activele din tara ca să nu fie taxate suplimentar, iar băncile românești, care n-au refugiu, sunt puse în genunchi și nevoite sa restrângă creditarea sau sa o scumpească. – Operatorii de comunicații abandonează toate investițiile planificate în acest an – trecerea la 5G este în pericol”.

Referitor la acest subiect, președintele PNL Ludovic Orban a solicitat, miercuri, abrogarea de urgență a ordonanței, susținând că poate fi respinsă în sesiunea parlamentară extraordinară.

Pe 21 decembrie 2018, Guvernul a adoptat ordonanțatg de urgență privind măsurile fiscale, numită și OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Principalele prevederi sunt: Prețul la gaze și energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mișcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% și majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii