România riscă să piardă 3 miliarde de euro
România riscă să piardă 3 miliarde de euro
Ultima Ora Breaking News iohannis Justiție Politic Sănătate Social

ADIO PENSII SPECIALE! Lovitură pentru magistrați, parlamentari și judecătorii Curții Constituționale. Intervenția lui Iohannis. Semanți DOCUMENTUL AICI!

Se cere intervenția de urgență a președintelui Klaus Iohannis pentru plafonarea de urgență a pensiilor speciale ale magistraților, politicienilor și ale judecătorilor Curții Constituționale.

Comunitatea Declic îi cere lui Klaus iohannis să emită un decret prezidențial prin care aceste sinecuri nemeritate să fie de urgență reduse la suma de maxim 4.000 de lei.

În acest sens s-a lansat o Petiție online, prin care se cere ca banii rezultați din această plafonare să fie redirecționați către sistemul medical.

”Către: Președintele României, Klaus Werner Iohannis

Petiție

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să dispuneți, prin decretul de prelungire a stării de urgență, scăderea și plafonarea pensiilor speciale până la suma de 4.000 de lei.

Ne dorim ca sumele rezultate astfel să fie redirecționate către un fond de solidaritate. Acest fond poate să asigure un venit minim garantat pentru cei afectați grav de criza COVID-19 și decontarea 100% a medicamentelor bolnavilor cronici.

De ce este important?

Pandemia COVID-19 va fi aproape sigur urmată de o criză economică majoră. Oamenii care au rămas fără resurse financiare vor avea mare nevoie de susținere. Pe de altă parte, bolnavii au nevoie de medicamente gratuite.

În tot acest timp, peste 9.300 de români primesc pensii de serviciu și zeci de mii de români primesc pensii militare. Toate se încadrează în categoria pensiilor speciale.

Cea mai mare astfel de indemnizație este de 77.000 de lei. Doar din plafonarea acestei pensii la 4.000 de lei pentru următoarele 6 luni ar putea fi asigurat un venit cât indemnizația de șomaj pentru 876 de persoane sau un venit cât salariul minim pe economie pentru 347 de cetățeni.

Prin solidaritate, am putea să asigurăm supraviețuirea a cel puțin un milion de români doar dintr-o simplă realocare a unor privilegii neavenite în această perioadă.

Iar criza generată de pandemie ar putea să ducă tocmai la un milion de șomeri. Alte sute de mii de oameni în vârstă și bolnavi cronici stau cu grijă că nu vor mai avea cu ce să-și plătească medicamentele. Plafonarea pensiilor speciale este un prim pas pentru a ne asigura sumele necesare unui fond de solidaritate în vremea coronavirusului. 

Domnule Președinte, haideți să fim solidari!”, se arată în petiție.

AICI PUTEȚI SEMNA PETIȚIA

https://facem.declic.ro/campaigns/coronavirus-plafonati-pensiile-speciale?utm_campaign=2020-03-31.560&utm_medium=post&utm_source=facebook&fbclid=IwAR2aW0d9IMUDprZyIXTmDn6RY1s_yFy3ti6q_JRh2tQir0jjLg9baq5PJdE

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.