Televiziunea de stat din Germania l-a făcut praf pe liderul PSD. „Oile negre ale Europei: Liviu Dragnea si Viktor Orban”
Ultima Ora Economic

Lovitură pentru Liviu Dragnea. Fiscul trebuie să-i ia o sumă uriașă de bani

Lovitură pentru Liviu Dragnea. Fiscul trebuie să-i ia o sumă uriașă de bani

ANAF are de recuperat aproximativ 12 milioane de lei de la firmele de casă ale lui Liviu Dragnea.

O investigaţie realizată de g4media.ro arată că ANAF ar trebui să încaseze aproape 12 milioane de lei de la Teldrum şi Hotel Turris SA.

Despre prima companie, procurorii DNA susţin că este controlată de liderul PSD. Iar, în cazul celei cea de-a doua, clădirea îi aparţine în acte lui Liviu Dragnea. Ambele sunt în insolvenţă.

Una dintre sumele pe care trebuie să le recupereze fiscul de la Teldrum este cea de 2,6 milioane de lei. Societatea teleormăneană ceruse în instanţă anularea acestei datorii, solicitare respinsă săptămâna trecută de Tribunalul Bucureşti.

Magistraţii au stabilit că firma de construcţii a beneficiat de o returnare de TVA, fără respectarea legii, bani care erau cuveniţi unei alte societăţi. Conducerea ANAF şi fostul administrator al fermelor de porci din Ilfov, Claudiu Barbu, care nu mai avea drept de semnătură, au realizat un acord prin care banii au ajuns în Teleorman, se mai arată în investigaţia celor de la g4media. Neregulile au fost descoperite de lichidatorul judiciar al firmei din Periş.

Iar datoriile Teldrum nu se opresc aici. Potrivit tabelului creditorilor din procedura de insolvenţă, statul mai are de recuperat aproape 5,3 milioane de lei. Din această sumă, 3,6 milioane reprezintă datorii la bugetul general, iar 1,33 pentru asigurările de sănătate. Se mai adaugă restanţe de 600.000 de lei şi datorii la şomaj, de 44.000. Inspectorii fiscali au mai descoperit creanţe bugetare de aproape un milion şi jumătate. Cu totul, datoria societăţii Teldrum către statul român creşte la 9,4 milioane de lei, adică peste două milioane de euro.

Fiscul trebuie să recupereze bani şi de la firma Hotel Turris SA, deţinută până în 2015 de fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana. După partaj, clădirea a rămas în proprietatea liderului PSD, firma, la soţie, însă aceasta a cedat societatea unei angajate.

De la compania Hotel Turris SA, ANAF trebuie să recupereze 2,3 milioane de lei. Suma reprezintă datorii către bugetul general, asigurările sociale, sănătate şi şomaj.

DATORIILE FIRMEI TELDRUM CĂTRE STAT

2,6 milioane lei – ANAF (cerere anulare datorii)
6,8 milioane lei – ANAF (procedură de insolvenţă)

DATORIILE FIRMEI HOTEL TURRIS SA CĂTRE STAT

2,3 milioane lei – ANAF (procedură de insolvenţă).

În acest timp, șeful PSD îi cere ministrului Finanțelor să recupereze banii din chiria pe care Iohannis a perceput-o pentru casa din centrul Sibiului. Teodorovici a executat ordinul și a cerut banii chiar dacă nici acum nu e clar cine este proprietarul imobilului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.