Schimbări majore în organizarea ANAF. Ministerul lui Teodorovici preia vameșii
Eugen Teodorovici dă vestea cea mare pentru șoferi. Vor primi ultimii bani
Ultima Ora Politic

Lovitură pentru Dragnea. Fostul ministru al finanțelor publice, Eugen Teodorovici cere retragerea Formularului 600

 În scandalul iscat de controversatul formular 600 se implică şi un fost ministru de Finanţe. Eugen Teodorovici, fostul ministrul al finanțelor publice susţine că succesorul lui Ionuţ Mişa în Guvernul Viorica Dăncilă trebuie să rectifice situația şi să renunțe la formularul 600.

ANAF a anunțat că 210.000 de contribuabili persoane fizice au obligația de a depune, până la data de 31 ianuarie 2018, formularul 600 în vederea determinării contribuției de asigurări sociale (CAS) și a contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS). Formularul se adresează persoanelor care obțin venituri din activități independente.

„Formularul 600 trebuie eliminat în prima zi în care vine noul ministru. Eu nu pot să spun că mă angajez să fac, eu vă spun ce trebuie să facă un ministru de Finanțe. El trebuie să facă ce e mai bine pentru oameni simpli, pentru cetățeni. Nu trebuie să pună bariere, ci să le elimine. Diferența între noi și alte țări pentru a atrage investitori nu este dată de relaxarea fiscală, ci de birocrație”, a declarat Eugen Teodorovici.

Surse politice, potrivit Ștriripesurse.ro, susțin că deja s-ar pregăti ajustări importante la legislația fiscală pentru a corecta problemele generate de Formularul 600.

PSD a cerut deja lămuriri de la Guvern și de la ANAF cu privire la problemele generate de Formularul 600. PSD consideră că actuala formă este inacceptabilă și solicită premierului desemnat Viorica Dăncilă să rezolve această problemă imediat după învestire. PSD insistă pe simplificarea birocrației, astfel încât persoanele cu activități independente să depună o singură declarație pe an, așa cum e în programul de guvernare” – conform surselor.

Senatorul PNL, Daniel Zamfir, a solicitat la finalul săptămănii trecute,  prezența ministrului Finanțelor, Ionuț Mișa, și a președintelui ANAF, Mirela Călugăreanu, în Comisia Economică a Senatului, pentru a da explicații în legătură cu Formularul 600.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.