Lovitură pentru Dăncilă. Omul pe care-l vrea la Bruxelles, acuzat de furt 1
Document Bombă de la Bruxelles. Dăncilă este Terminată. Milioane de români au fost înșelați de șefa PSD. FOTO
Ultima Ora Politic

Lovitură pentru Dăncilă. Omul pe care-l vrea la Bruxelles, acuzat de furt

Comisarul european de rezervă Gabriela Ciot și fostul negociator-șef cu UE Vasile Pușcăș au plagiat în proporție de 70% într-un articol științific publicat în anul 2012, conform PressOne, care precizează că prim-autor al textului este Vasile Pușcăș, fostul negociator-șef al României cu Uniunea Europeană, care este și coordonatorul doctoratului în Relații Internaționale și Studii Europene pe care Ciot l-a obținut în anul 2012, la Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.

Un articol publicat de Melania-Gabriela Ciot împreună cu Vasile Pușcăș, coordonatorul ei de doctorat, în 2012, anul în care obține titlul de doctor în Relațiile Internaționale și Studii Europene, este plagiat în proporție de 70%, relatează PressOne, citat de news.ro.

Articolul științific „Psychological Factors în Foreign Policy Decision-Making (I): Decision-Making Models” a fost publicat în Studia Universitatis Psychologia-Paedagogia, revista care aparține UBB. Deși este copiat din mai multe surse, cartea din care plagiaza cel mai mult este “Understanding Foreign Policy Decision Making”, iar în două locuri din articol, în care sunt plagiate calupuri masive din această carte, este citat Vasile Pușcăș astfel încât să fie lăsată impresia că ideile enunțate au fost emise de fostul Negociator-șef al României cu UE, conform PressOne.

Contactată de PressOne, Gabriela Ciot a închis telefonul când a aflat de ce este căutată. Vasile Pușcăș nu a răspuns la telefon și nici la mesajul trimis prin care i se cerea un punct de vedere.

Situația este sensibilă întrucât și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost acuzată în trecut de plagiat.

Premierul Viorica Dancila a anunțat marți că, după respingerea candidaturii Rovanei Plumb, Dan Nica rămâne propunere de comisar european, fiind o persoană respectată. De asemenea, a anunțat că va fi propusă și o femeie, Gabriela Ciot, secretar de stat în MAE.

”Bineînțeles, noi am luat și o rezervă, vom propune și o femeie, Gabriela Ciot, secretar de stat în MAE. Dacă Ungaria va face două propuneri, facem și noi două propuneri, Dacă Ungaria face o propunere, facem și noi o propunere”, a declarat Dancila.

Întrebată ce o recomandă pe Gabriela Ciot pentru acest post, Viorica Dancila a răspuns: ”Președinția rotativă a Consiliului UE deținută de România a fost o președinție de succes. Dar am avut nevoie și de persoane care să reprezinte președinția rotativă în plenul Parlamentului European. Reprezentantul României, al președinției rotative, a fost Gabriela Ciot. Este un om care cunoaște foarte bine modul de lucru în instituțiile europene și pentru că am considerat că trebuie să meargă cineva care cunoaște lucrurile cum este Gabriela Ciot, dar prima opttune este Dan Nica”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.